Ege Ta­riş Pa­muk or­tak arı­yor

Ta­riş Pa­muk or­tak arı­yor

18.06.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

Alsancak’taki pamuk yağı kombinasının bulunduğu arazi için dev alışveriş merkezi projesi hazırlandı. Pamuk Birliği yönetimi, yatırım ortağı arandığını duyurdu

Ta­riş Pa­muk or­tak arı­yor

Ta­riş Pa­muk Bir­li­ği Baş­ka­nı Bas­ri Öz­ço­ban, pa­muk ya­ğı kom­bi­na­sı­nın bu­lun­du­ğu ara­zi için kı­la­vuz pro­je ha­zır­la­dık­la­rı­nı, ya­tı­rım­cı­la­rın tek­lif­le­ri­ni bek­le­dik­le­ri­ni du­yur­du. Al­san­cak’ta­ki ara­zi için ha­zır­la­nan pro­je­nin ta­nı­tım top­lan­tı­sı, Hil­ton Ote­li’nde dü­zen­len­di. Öz­ço­ban, ko­ope­ra­ti­fe bağ­lı şir­ket­le­ri hol­ding­leş­tir­me ça­lış­ma­sı baş­lat­tık­la­rı­nı, ip­lik fab­ri­ka­sı­nın ano­nim şir­ket ya­pı­sı­na ka­vuş­tu­ğu­nu, yağ fab­ri­ka­sı­nın da ay­nı ya­pı­ya dö­nüş­me­si için yü­rü­tü­len ça­lış­ma­la­rın son aşa­ma­ya gel­di­ği­ni söy­le­di. El­de­ki gay­ri­men­kul­le­rin de­ğer­len­di­ril­me­si için de pro­je­ler ha­zır­lan­dı­ğı­nı kay­de­den Öz­ço­ban, pa­muk ya­ğı kom­bi­na­sı­nın bu­lun­du­ğu ara­zi hak­kın­da şu bil­gi­le­ri ver­di:
“Ara­zi­yi sa­tın al­mak is­te­yen grup­lar ol­du. Bu­nu ter­cih et­me­di­ği­mi­zi, or­tak ya­tı­rım is­te­di­ği­mi­zi an­lat­tık. Kı­la­vuz pro­je ha­zır­la­dık. 83 bin 560 met­re­ka­re­lik alan­da, ‘Ta­riş Al­san­cak Kül­tür, Alış­ve­riş, Ya­şam ve İş Komp­lek­si’ pro­je­si­ni or­ta­ya çı­kar­dık. 

250 milyon YTL’ye mal olacak
De­ği­şik­lik­ler, ge­niş­let­me­ler ola­bi­lir ama bu pro­je­nin al­tın­da de­ğer­ler­le ya­pı­lan tek­lif­le­re sı­cak bak­ma­ya­ca­ğız. Tüm ya­tı­rım­cı grup­la­rını, mü­te­ah­hit­lik şir­ket­le­ri­ni İz­mir’e ya­tı­rım yap­ma­ya da­vet edi­yo­ruz. Bu ara­zi, şu an­da İz­mir’in en bü­yük ve de­ğer­li ya­tı­rım ar­sa­sı­dır.”
Pro­je­ye gö­re 45 bin 600 met­re­ka­re­lik imar­lı ar­sa ve top­lam 159 bin 600 met­re­ka­re­lik in­şa­at ala­nın­da 32 kat­lı iş mer­ke­zi, 24 kat­lı re­zi­dans, 4 kat­lı kül­tür ve 2 kat­lı alış­ve­riş mer­ke­zi ön­gö­rü­lü­yor. Yak­la­şık 250 mil­yon YTL’ye mal ola­ca­ğı tah­min edi­li­yor. Ya­tı­rım­cı grup­lar­la an­laş­ma sağ­lan­ma­sı ha­lin­de, Ta­riş Gay­ri­men­kul Ya­tı­rım Or­tak­lı­ğı’nın yet­ki­li şir­ket ola­ca­ğı kay­de­dil­di.
Öte yan­dan bir­lik bün­ye­sin­de­ki Çiğ­li İp­lik Fab­ri­ka­sı ar­sa­sıy­la il­gi­li de ba­zı pro­je­le­rin ol­du­ğu, bu ara­zi­de üni­ver­si­te ya da has­ta­ne ya­pıl­ma­sı ko­nu­sun­da gi­ri­şim­le­rin bu­lun­du­ğu ifa­de edil­di.