Ege ‘Tanıtım atağına geçilmeli’

‘Tanıtım atağına geçilmeli’

26.09.2017 - 03:03 | Son Güncellenme:

Türk Yunan Ticaret Odası Başkanı Aydın, Başkan Dalgıç’a hedeflerini anlattı, Çeşme’nin kış sezonunda Yunanistan’dan gelecek turistle canlanabileceğini söyledi. Aydın,“Yeni rotaÇeşme olmalı” dedi.

‘Tanıtım atağına geçilmeli’

Kuzey Yunanistan Türk Yunan Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Sema Aydın, özellikle Çeşme’de kış sezonunun ‘Komşu’ turizmiyle canlandırılabileceğini söyledi. Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç’ı ziyaret eden Aydın, hedeflerinin Yunanistan’dan Türkiye’ye gelen turist sayısını artırmak olduğunu aktardı. Yunan turistlerin grup halinde tatile çıktığına ve rotalarının genelde İstanbul olduğuna dikkat çeken Aydın, “Çeşme ve Alaçatı, kendisini Yunanistan’da düzenlenen turizm fuarlarında tanıtırsa bu rota İstanbul’dan Çeşme ile Alaçatı’ya döner” dedi. Yunanistan’da kriz durumunun azaldığını fakat ülkemize gelen turist sayısının yıllık ortalama 500 bin civarında olduğunu kaydeden Aydın, bu sayının arttırılması için Türkiye’nin tanıtım atağına geçmesi gerektiğini, Çeşme’nin şemsiye stant altında belediye, birlikler, dernekler ve otelleri ile Yunanistan’daki turizm fuarlarına katılmasının artık zorunluluk olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Turizmciye fuar çağrısı

Çeşme de kış aylarında düzenlenebilecek Türk-Yunan Turizm Forumu’na, Oda olarak destek verebileceklerini vurgulayan Aydın, bu tür organizasyonları doluluğun az olduğu mevsimlerde Çeşme ve Alaçatı otellerinde can suyu olacağını vurguladı, “Oda olarak biz üzerimize düşeni yapmaya ve her türlü destek olmaya hazırız. Karşılıklı olarak sadece 1,5 milyonluk turizm hacmimiz olması çok üzücü. En yakınımızdaki komşumuzla bu hacmin ez an 10 milyon olması lazım. Türkiye’ye gelen Yunan turist sayısı her yıl düştü. 2017’nin ilk beş ayında 204 bin kişiye kadar indi. Türk turizmcilerini, işadamlarını ve kamu kurumları ile sivil toplum kuruluşlarını Ekim ayında Atina yakınında düzenlenecek olan NOSTOSEXPO ve Kasım ayında Selanik’te yapılacak PHILOXENIA Turizm Fuarlarına bekliyoruz” diye konuştu. Başkan Dalgıç Çeşme Otelciler Birliği, Alaçatı Turizm Derneği gibi kuruluşlarla görüşülerek bu konularda çalışmalar yapılabileceğini, kendilerinin ise bu projelere destek verebileceklerini ifade etti.