Ege Tarımsal kalkınma tüm hızıyla sürüyor

Tarımsal kalkınma tüm hızıyla sürüyor

07.08.2018 - 04:42 | Son Güncellenme:

Bergama Belediyesi, İzmir Büyükşehir’in kurduğu modern mezbahanın yanına kapalı hayvan pazarı açtı. Başkan Aziz Kocaoğlu, “Tarımda, hayvancılıkta, turizmde ve hizmet sektöründe yaptıklarımızı dünya takdir ediyor” dedi

Tarımsal kalkınma tüm hızıyla sürüyor

10 milyon liraya mal olan tesisin açılış törenine katılan Başkan Aziz Kocaoğlu, Bergama’nın bir taraftan tarım ve hayvancılıkta diğer taraftan da tarıma dayalı sanayi, yenilenebilir enerji ve turizmde sıçrama yaptığına değindi, “Biz de bu sektörlerin gelişmesi için eksikleri tamamlıyoruz” dedi. Türkiye belediyeciliğine ‘Yerelde Kalkınma’ anlayışını getirdiklerini ifade eden Başkan Kocaoğlu şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Uluslararası ödüller

“Yasayla belirlenen görevlerimizin dışında, vatandaşın lokmasını büyütmekten kendini sorumlu tutan bir belediyecilik anlayışıyla 14.5 senedir yolumuza devam ediyoruz. Bugün Tire Süt Kooperatifi Birleşmiş Milletler’den ‘Kırsalda En İyi Proje ve Uygulama Ödülü’ aldıysa, eğer Ödemiş Bademli Kooperatifi yine Birleşmiş Milletler tarafından ‘En İyi Kooperatif Uygulaması Ödülü’ adıysa burada Büyükşehir’in çabalarını görmezden gelmek mümkün değildir. Türkiye’de ilk Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı’nı kuran belediyeyiz. Geride bıraktığımız süreçte İzmir tarımını Türkiye tarımından 2.4 kat daha fazla büyüttük.”

Tasarruf başlıyor

İş ve proje endeksli çalıştıklarını dile getiren Kocaoğlu, “Hepinizin bildiği gibi ekonomik olarak sıkıntılı bir süreç yaşayacağımız görülüyor. Bu süreci atlatmanın yolu tasarruftan geçiyor. Ayağını yorganına göre uzatmak gerek. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak tasarruf tedbirlerimizi önümüzdeki günlerde kamuoyuyla paylaşacağız. Önemli olan tökezlememektir, ilerlemektir. Önemli olan devamlı çalışıp, devamlı üretmektir. Biz buna sürdürülebilir çalışma, sürdürülebilir kalkınma diyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Bize yol gösteriyor’

Bergama Belediye Başkanı Mehmet Gönenç de, “114 köy, 5 belde, 18 merkez mahalleyle birlikte güçlü bir kırsal ağa sahip olan ilçemizde, tarımsal üretimin yanında hayvancılık da çok önemli. Yıllardan beri üreticiler kışın çamurun içerisinde yazın da sıcağın altında alıcılarla buluşuyordu. Şimdi ise bu sıkıntıların hiçbirini yaşamayacaklar” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kırsal kalkınmada ilçe belediyelere yol gösterdiğinin altını çizen Gönenç, “Bir belediye başkanı çıkıp, tarımı asli işi olarak gördü. Aziz Kocaoğlu sayesinde İzmir tarımı ve hayvancılığı hak ettiği değere kavuştu” şeklinde konuştu.

El ele vererek büyüyeceğiz

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı İzmir İl Müdürü Zekeriya Erdurmuş ise ülke tarımı ve hayvancılığının kalkınmasında modern tesislerin çok önemli rol oynadığını ifade etti, “Hükümeti, belediyesi, ilçe belediyesi el ele verip üreticinin, insanların emrinde olmalı” dedi.

Haberin Devamı

KONFORLU ALIŞVERİŞ

8 bin 600 metrekare büyüklüğündeki kapalı hayvan pazarında, idari bina, sosyal tesisler, yemekhane, otopark, padok ve yükleme rampaları yer alıyor. Alıcı ve satıcılara rahat bir ortamda alışveriş imkanı sunacak kapalı hayvan pazarı 900 küçükbaş ve 300 büyükbaş hayvan kapasitesine sahip. Ayrıca giriş-çıkış kapılarının arasında bulunan dezenfektan havuzları sayesinde kontrollü geçiş sağlanacak.