Ege Tariş’ten yerli etil alkol

Tariş’ten yerli etil alkol

13.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Tariş Üzüm Birliği’nce yerli ve milli üretimle milyonlarca dolar döviz kaybını önlemek için yılda 1200-1300 ton etil alkol üretimine başlama kararı alındı

Tariş’ten yerli etil alkol

Tariş Üzüm Birliği, sirke, ketçap, turşu ve konserve sektörünün ana girdileri arasında yer alan ve ithalatına milyonlarca dolar harcanan etil alkol üretimine başlama kararı aldı. Alaşehir’de atıl durumdaki alkol fabrikasında yenileme yatırımlarına başlayan birlik, yılda 1200-1300 ton etil alkol üretecek. Üretimde şeker pancarı melasını kullanacak Tariş, yerli ve milli üretimle milyonlarca dolar döviz kaybını önleyecek.

Haberin Devamı

Lider tedarikçi

ABD ile Çin arasında başlayan ticaret savaşlarının Çin’i her alanda arayışa yönelttiğini kaydeden Birlik Başkanı Ali Rıza Türker, “ABD’nin Kaliforniya bağlarında üretilen ve Thompson tipi denilen koyu renk kuru üzümü yerine Çinlilerin Türk üzümünü tercih ettiklerini, Çin’den gelen bir heyetin Tariş Alaşehir Entegre Tesisleri’ni ziyaret ettiklerini ve çok beğendiklerini söyledi. Türker, mağaza raflarında yer alan sirke ve sos gruplarında açık ara lider tedarikçi olduklarını vurguladı, “Yılda yaklaşık 16 milyon litre alkol sirkesi üretimimiz var. Türkiye’nin bu sektördeki en büyük alkol alıcısıyız. Alaşehir fabrikamız açıldıktan sonra ihtiyacımız olan alkolü kendimiz üretelim hedefindeyiz. Bu üretimle döviz kaybının da önüne geçmiş olacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Tariş’ten yerli etil alkol