Ege ‘Tatilinizi Çeşme’de yapın’

‘Tatilinizi Çeşme’de yapın’

01.08.2017 - 05:52 | Son Güncellenme:

Çeşme, güzel koyları, tarihi zenginlikleri, şifalı suları ve eğlence yerleriyle dikkat çekiyor. Yaz aylarında günübirlik ziyaretçilerle nüfusun 1 milyonu bulduğunu belirten Başkan Muhittin Dalgıç, “Herkes Çeşme’yi görmeli” dedi

‘Tatilinizi Çeşme’de yapın’

Ege’nin gözde destinasyonlarından Çeşme, güzel koyları, eşsiz plajları, tarihi zenginlikleri, şifalı sıcak suları, eğlence yerleri, dünyanın en iyileri arasında bulunan sörf mekanlarıyla birbirinden farklı tatil seçeneklerini bir arada sunuyor. Gece hayatından doğa turizmine, şarap turizminden kaplıca turizmine kadar geniş bir yelpazeye sahip olan Çeşme, turizm sezonu dışında yaklaşık 40 bin olan ilçe nüfusu, yaz aylarında günü birlik ziyaretçilerle birlikte 1 milyona yaklaşıyor. Herkesi Çeşme’ye görmeye davet eden Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, “Ülke ve dünya turizmindeki sıkıntılardan bizde etkileniyoruz ama şu an Çeşme dolu dolu yaz günlerini yaşıyor. Bundan sonra Kurban Bayramı ile birlikte Ekim ayına kadar sürecek bir sezon var” dedi.

Haberin Devamı

Her şey dahil yok

Dalgıç, Çeşme’nin her gelir grubundan misafiri olduğunu ancak daha çok üst gelir grubunun tercih ettiğini söyledi, “ Her hafta belediyenin de organize ettiği projeleri gerçekleştiriyoruz. ‘9 durak 9 deneyim’ adlı bir proje içinde bizim yaşam biçimimizi ortaya çıkaran etkinliklerimiz var.

Yüzde 20 yapılaşma

Alaçatı’da Ot Festivali, Dalyan’da Aşk festivali, Ilıca’da Ata’ya Saygı, Ovacık’ta yaptığımız Tarım Festivali gibi etkinliklerimiz var” diye konuştu. Dalgıç, ilçedeki turizm işletmelerinin her şey dahil sistemi uygulamadığına dikkat çekti.

Çeşme’nin yapılaşmasıyla ilgili eleştirilere de değinen Başkan Dalgıç, “Çeşme betonlaşmaya başladı diyorlar. Ben 3 dönemdir belediye başkanıyım. Ne enine ne de boyuna 1 cm kimseye hak vermemişimdir. Hiçbir imar planı yapmamışımdır. Olanı da aksine revize edip lejantlarını da küçülten bir yapı içerisindeyiz. Sadece turizmle ilgili planlar yapmaya çalışıyoruz. Çeşme 267 kilometre kare bir alan. Çeşme bu alanın içinde yüzde 20 yapılaşmıştır. Böyle de kalmalıdır. Biz korumacı bir turizm anlayışıyla hareket ediyoruz” dedi.

Haberin Devamı

‘10 yıl öncesiyle aynı’

Çeşme’de geçtiğimiz Aralık ayında meydana gelen ve yakıt sızması nedeniyle kirliliğe neden olan gemi kazasını değerlendiren Dalgıç, “Çeşme’nin 10 yıl önceki denizi neyse bugün de aynı şekildedir. Maalesef ki talihsiz bir kaza yaşadık. Şu an hem belediyemizin, hem valiliğin hem de çevre gruplarının yaptığı analizler ve laboratuvar testi sonuçlarına göre denizlerimizde hiç bir kirlilik yoktur. Konuklarımız güvenle denize girebilir” diye konuştu.