Ege Teknokent’te geri sayım

Teknokent’te geri sayım

05.04.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

C.I.COM tarafından verilen teklife uygun olarak hazırlanan taslak incelemek üzere Fransa’ya gönderildi. Oluşuma öncülük eden EGİAD Başkanı Elmasoğlu, en geç bir ay içinde imza atılmasını beklediklerini söyledi

Teknokent’te geri sayım

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) ve İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (İYTE) ortaklığıyla Urla’daki İYTE Teknoloji Geliştirme Bölgesi’nde toplam 2 milyon 184 bin metrekarelik arazide kurulması planlanan “Teknopark” için yapılan çalışmalarda son aşamaya gelindi. Farklı ülkelerde 27 teknoloji geliştirme bölgesine sahip olan, Avrupa’nın en büyük teknoloji üslerinden Fransa’nın Nice kentindeki Sophia Antipolis’in kurucusu C.I.COM tarafından verilen teklife uygun olarak hazırlanan taslak incelemek üzere bu kurumun yetkililerine sunuldu.
Oluşuma bugüne kadar öncülük eden Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Elmasoğlu, çok uzun ve zorlu süreçler geçirdiklerini ancak kent için önemli ve gelecek açısından çarpıcı bir noktaya geldiklerini söyledi. Elmasoğlu, C.I.COM yetkililerinin itirazları olmaması durumunda bir ay içinde protokole imza atılabileceğini belirtti. Protokolün ardından kurulacak şirkette kendilerine yüzde 25’lik ortaklık sunulduğunu kaydeden EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı, finans arayışlarının sürdüğünü ifade etti.
“İzmir’in başına talih kuşu konmuş olacak” diyen Cemal Elmasoğlu, şöyle konuştu: “Bu proje sadece EGİAD’a özel bir şey değil. Bu bir Türkiye projesi. Herkese açık. Bizim önceliğimiz İzmirli yatırımcılar. Ancak İzmirliler sahip çıkmazlarsa İstanbullar sahip çıkmak isteyecektir. Yüzde 25’lik payı bulamazsak, projeyi Türkiye’ye açarız. Mutlaka İzmir dışından ortaklar gelecektir.”