Ege Temiz enerji için el ele verecekler

Temiz enerji için el ele verecekler

17.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Temiz enerji için el ele verecekler

İzmir Büyükşehir Başkanı Soyer, ENSİA yönetimini ağırladı, yenilenebilir enerji kaynaklarının daha çok geliştirilmesi konusunda işbirliği çağrısı yapıldı

Haberin Devamı

Enerji Sanayicileri ve İşadamları Derneği (ENSİA) Yönetim Kurulu İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’i makamında ziyaret etti, yenilenebilir enerji kaynaklarının geliştirilmesine yönelik çalışmalara destek sözü verdi. Hüseyin Vatansever başkanlığındaki ENSİA heyetini kabul eden Başkan Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulma çalışmaları son aşamaya gelen İklim Değişikliği Daire Başkanlığı bünyesinde Yenilenebilir Enerji Şube Müdürlüğü kurulacağını belirtti.

ENSİA ile önümüzdeki süreçte işbirliğine gireceklerini belirten Başkan Soyer, “İzmir kabuğunu kırıp, dünyanın öncü kentlerinden biri olacaksa, yenilenebilir enerjide yapacağımız çok iş var” dedi.

SEYEKO örneği

ENSİA Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Vatansever de, Tunç Soyer’in Seferihisar Başkanlığı döneminde kurulan Seferihisar Yenilenebilir Enerji Kooperatifi’ni (SEYEKO), ulusal ve uluslararası toplantılarda iyi uygulama örneği olarak gösterdiklerini kaydetti. Vatansever, “Yurttaşlarımızın güvenebileceği ve yatırım yapabileceği bir kurumsal yapının, ülkemizin enerji kaynaklarının çeşitlenmesinde etkili olacağına inanıyoruz” diye konuştu.