Ege Ter yoksa başarı da yok

Ter yoksa başarı da yok

26.01.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmir’de 25 yıldan bu yana profesyonel olarak sporla ilgilenen ve son 5 yıldır da dövüş sanatları üzerine antrenörlük yapan 38 yaşındaki Hüseyin Karataş 13 yaşındaki kızı Eylül’ü de kendisi gibi sporcu olarak yetiştirip şampiyon yaptı. Antrenör Karataş, “Kızım gibi birçok gencimizi sporla buluşturup eğitmek için hazırım” dedi.

Ter yoksa başarı da yok

Dövüş sporlarıyla 25 yıldan bu yana profesyonel olarak ilgilenen 38 yaşındaki Hüseyin Karataş, Milliyet Ege’nin konuğu oldu. 13 yaşında MMA’da 3 defa Türkiye, bir Dünya şampiyonluğu ve bir de Avrupu ikinciliği kazanan öte yandan da Muay Thai’de de 3 defa Ege şampiyonluğu elde eden kızı Eylül Karataş gibi nice gençler yetiştirmek istediğini söyleyen Hüseyin Karataş, “MMA, tarafların karşılaşmalarda üstünlük sağlamak için her türlü dövüş sanatı tekniğinden faydalanabildiği bir branş. Yurt dışında daha yaygın olan MMA müsabakalarına katılmak için çeşitli ülkelere gittim ancak kızım doğduktan sonra evden uzak kalmamak için dövüşmeyi bıraktım. İçimdeki spor aşkı bitmedi. Şu anda 50’ye yakın öğrencimi başarıdan başarıya koşması için eğitiyorum. Ben bu işi ticari kazanç için değil, başarılı sporcular yetiştirmek için yapıyorum. Kızımla çok şampiyonluk yaşadım, öğrencilerimle de şampiyonluklar yaşamaya devam ediyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Bu gençler destek bekliyor’

Konak Belediyesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalıştığını aktaran Hüseyin Karataş, 25 yıllık profesyonel spor hayatını dövüş sporları antrenörlüğüyle birleştirerek kızını da Dünya ve Avrupa şampiyonu yaptı. Hedefinin, geleceğin sporcularını yetiştirmek olduğunu söyleyen Karataş, “Buca’da açtığım Fox MMA Fight Club dövüş salonu ile gençleri sporla buluşturuyorum. Burada kendi imkanlarımızla turnuvalara hazırlanıyoruz. Katıldığımız her organizasyondan başarıyla dönüyoruz. Örnek verecek olursam; 6 öğrencimle katıldığım turnuvadan 6 madalya ile döndük. Elbette daha fazlasını yapmak istiyorum. Ancak bu sporun, özellikle yurt dışındaki organizasyonlara katılımında masraf ağır oluyor. Gürcistan, Azerbaycan, İran, Ermenistan, Çin, Almanya, Tayland ve İngiltere olmak üzere 8 ülkeden maç teklifi aldık. Sponsorsuzluk ve maddi imkansızlıklardan dolayı bu teklifleri değerlendiremiyoruz. Gençlerimizin yoluna ışık tutacak büyüklerimizden artık destek bekliyoruz. Sponsorluk olması halinde öğrencilerimi şampiyonalara daha iyi şekilde hazırlayabilir ve götürebilirim. Gençlerimiz için destek bekliyorum” dedi.

Haberin Devamı

‘Anlatılmaz yaşanır’

Baba Karataş, kızı ile aynı salonda çok emek vererek başarı yakaladıklarını aktardı. Sadece kızı ile değil, yaklaşık 50 sporcusu ile de antrenman yaptığını aktaran Karataş, salon dışında baba-kız, salonda ise antrenör-sporcu olarak çalışıyoruz. Bir antrenör olarak kızının başarısını görmenin çok ayrı bir duygu olduğunu vurgulayan Karataş, "Hoca olarak kızımla yakaladığım bu başarıları öğrencilerimle de yaşıyorum. Kızımın aldığı başarılarda ayrıca gururlanıyorum.Yani hem hoca hem baba olarak inanılmaz duygular yaşıyorum" dedi.

‘Sadece erkek sporu değil’

Eylül Karataş, dövüş sporunun erkek branşı olduğu yönündeki yorumlara katılmadığını belirterek, "Bence hırpalayıcı bir spor değil. Kuralları, hakemleri var. Bu spor sadece erkeklere ait değil. Başarılı kadın sporcular da var. Ben de bayrağımızı bir çok ülkede dalgalandırmak istiyorum” dedi.