Ege Tınaztepe Camii için ilk adım

Tınaztepe Camii için ilk adım

20.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İzmir Müftülüğü’nün planladığı ve Dokuz Eylül Üniversitesi’nin yer tahsisini yaptığı Tınaztepe Kampüs Camii’nin inşaatı gelecek dönem başlıyor

Tınaztepe Camii için ilk adım

Diyanet İşleri Başkanlığı İzmir Müftülüğü tarafından Türkiye Diyanet Vakfı İzmir Şubesi işbirliğinde inşa edilmesi planlanan Tınaztepe Kampüs Camii için ilk adım atıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Tınaztepe yerleşkesinde yükselecek cami için yer tahsisini yaptıklarını ifade eden Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Tınaztepe’deki yerleşkemiz, konumu itibariyle bölgede yoğun insan nüfusunun olduğu bir alanda kalmaktadır. Yakın gelecekte de güzel ilçemiz, büyümeye devam edecektir. Vatandaşlarımız ve mensuplarımızdan gelen yoğun talep üzerine yerleşkemizin Doğuş Caddesi’nde kalan kısmını camii yapımı için tahsis ettik” dedi.
Toplam 9 bin 500 metrekarelik hizmet alanına sahip olacak camide, ibadet alanlarının yanı sıra kütüphane ile toplantı salonlarının da bulunacağı bilgisini veren Rektör Hotar, “Yükseköğretim ve bilimsel faaliyetlerimizin yanı sıra toplum hayatımızın vazgeçilmez unsurları olan konularda kamu hizmetlerine destek olmaya önem veriyoruz. Caminin inşaatına önümüzdeki dönemde başlanacaktır. Yapılacak bağışlarla birlikte çalışmaların kısa sürede tamamlanacağına inanıyoruz” diye konuştu.
Dört minareli planlanan Tınaztepe Kampüs Cami’nde kütüphane, toplantı salonu, abdesthaneler, kadın-erkek sohbet alanları bulunacak.