Ege Toplu ulaşımda dev hamle

Toplu ulaşımda dev hamle

14.11.2017 - 02:52 | Son Güncellenme:

Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların daha kaliteli yolculuk etmelerini sağlayacak ‘Ulaşımda Dönüşüm’ de yüzde 93’lük başarıya ulaştı. Başkan Osman Gürün, “Hizmetlerimiz sürecek” dedi

Toplu ulaşımda dev hamle

Muğla Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlar için daha konforlu ve ekonomik toplu ulaşım sistemi için başlattığı ‘Ulaşımda Dönüşüm Projesi’ ile iki yılda yüzde 93’lük başarı oranına ulaştı. Engelli rampalı, klimalı, kamera kayıt sistemli, çevre dostu motora sahip son teknoloji ürünü araçların Muğla’ya kazandırılmasıyla ulaşımda kalite arttı, ücretsiz seyahat hakkı olan 65 yaş üstü, engelli, şehit yakını, gazi ve diğer vatandaşlar özel halk otobüsüne dönüşen yeni hatlardan rahat bir şekilde faydalanabiliyor.

Haberin Devamı

Konfor ön planda

2015 yılında başlayan ve Kasım ayı itibariyle yüzde 93’lük orana ulaşan dönüşüme il genelinde 2012 taşımacı 1202 adet araç ile katıldı. Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin Ulaşımda Dönüşüm Projesi dünyanın önde gelen ulaşım kongrelerinden olan Transist Ulaşım Kongresi’nde birincilik ödülü kazandı.
Şehir hayatını kolaylaştıran yenilikler içermesi, şehir ekonomisine olumlu etki etmesi, çevreyle dost bir ulaşım sistemi oluşturulmasına katkı sağlaması, yenilik içermesi gibi kriterleri karşılaması nedeniyle birincilik alan proje, bir çok büyükşehir belediyesi tarafından da model olarak alınıyor. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, il genelinde birçok önemli hizmete imza attıklarını, vatandaşların hayatını kolaylaştıracak, estetik ve değer katacak hizmetlerin devam etmesi için çalıştıklarını belirtti, sözlerine şöyle devam etti: “Halkımızın ulaşım hizmetlerinden en iyi şekilde faydalanması, şoför esnafımızın da bu sektörden ekmeğini kazanması gerekiyor. Ulaşımda dönüşüm hizmetimizle vatandaşlarımızın son teknoloji, çevreci, engelli rampalı, güvenlikli araçlarla hizmet almasını amaçlıyor, aynı zamanda kanunen ücretsiz seyahat hakkı olan vatandaşlarımızın bu haklarından yararlanmalarını sağlıyoruz.”