Ege ‘Torba Yasa mavi boncuk’

‘Torba Yasa mavi boncuk’

04.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

CHP İzmir Milletvekili ve PM Üyesi Mehmet Ali Susam, Meclis’te görüşülmeye başlanan Torba Yasa’nın vatandaşın ödeme kabiliyetine göre hazırlanmadığını savundu.

‘Torba Yasa mavi boncuk’

Torba Yasa içindeki af maddelerinin sonuç almak için değil, yaklaşan seçimler öncesinde ‘mavi boncuk’ dağıtmak için yapıldığını söyleyen Susam, şöyle devam etti: “SGK, vergi, elektrik ve belediyelere olan borçlar 100 milyar civarına ulaştı. Bu borcu 18 taksitte, ikişer aylık, toplam en fazla 3 yıl olarak yapılandırıyorsunuz. Zaten krizin ağır yükü altında bunalmış olan esnaf, sanatkar, tüccar, sanayici ve köylünün bu borcu yeniden yapılandırdığı zaman ödeme şansı hemen hemen yok.”




Tarımı bilenler Meclis’e
Türkiye’de ilk kez İzmir’de kurulan ve 37 sektör temsilcisinden oluşan İzmir Tarım Grubu (İTG), “Tarım temsilcileri parlamentoya” ve “Tarımcılar Meclis’e” sloganlarıyla kampanya başlattı. Ülke genelinde 100, İzmir’de 10 milletvekilinin TBMM’ye girmesi için mücadele eden İTG Başkanı Sumer Tömek Bayındır, “Amacımız, bu ülkede üreten, tarımın ve üretimin bizzat içinde olan, tarımı ve ekonomik yapısını çok iyi bilen kişilerin tarım temsilcileri olarak TBMM’de yer almaları. Tarım temsilcisi diye çıkıp da Türk tarımını ve üretimi bilmeyen, bu ülkeye katma değer kazandırmak için uğraşmayan insanlar bizce makbul değil. Partiler de bunun ayrımına varmalı” dedi.