Ege Torbalı’da kültür turizmi

Torbalı’da kültür turizmi

20.10.2018 - 21:16 | Son Güncellenme:

İzmir’in Torbalı ilçesinde yer alan Metropolis Antik Kenti’ndeki kazı çalışmalarını inceleyen AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, “Desteğimiz sürecek” dedi

Torbalı’da kültür turizmi

AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya, Torbalı Kaymakamı Kadir Sertel Otcu ve Metropolis Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Serdar Aybek ile birlikte Metropolis Antik Kenti’nde incelemelerde bulundu.

Haberin Devamı

Anadolu’nun en iyi korunmuş antik tiyatrolarından birisine sahip olan, Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilen hamam ve spor alanı, mozaikli salon, peristyl ev, dükkanlar, genel tuvalet, sokaklar gibi antik kent dokusunu oluşturan yapılarıyla tarihe ışık tutan Metropolis’te yürütülen kazıları oldukça önemsediklerini belirten Kaya, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından ören yeri statüsüne alınan Metropolis’te şimdiye kadar 12 bine yakın tarihi eserin gün yüzüne çıkarıldığını belirtti. Antik kenti yerli ve yabancı, binlerce turistin ziyaret ettiğinin belirten Kaya şöyle konuştu:

“Metropolis’in ören yeri statüsü kazanmasının ardından kentin tanıtımı için çalışmalara başladık. Bu kapsamda antik kenti ışıklandıracağız. İzmir Röleve Anıtlar Müdürlüğü tarafından ışıklandırma ihalesine çıkılacak. İZKA tarafından da İzmir Müze Müdürlüğü’nün başvurusuna olumlu yanıt verildi. Metropolis Hamam-Gymnasium Koruma Çatısı Projesi’ne mali destek sağlanacak.”