Ege Tüccar’dan Bakan’a hem rest, hem jest

Tüccar’dan Bakan’a hem rest, hem jest

14.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Yazıcı’ya “Hipermarket Yasası çıkmaza sokağa dökülürüz, çıkarsa heykelinizi dikeceğiz” dedi

Tüccar’dan Bakan’a hem rest, hem jest

İzmir Ticaret Odası (İTO) Başkanı Ekrem Demirtaş, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’dan Hipermarket Yasası’nın çıkarılmasını isteyerek, “Bu düzenlemeyi yapın tüccar heykelinizi diker” dedi.

Özel gündemle
Yazıcı’nın katıldığı toplantıda konuşan İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, Hipermarket Yasası’nın çıkarılması gerektiğini vurgulayarak, esnaf ve işadamlarının yaşadığı sıkıntıları şu sözlerle aktardı:
“Gerçekten iç ticarette, küçük büyük tüm esnaf, tacir, sanayici olarak hepimiz son derece rahatsızlık içindeyiz. Hala iç ticarete düzen getirecek olan yasa çıkartılamadı. Bakanım, bu düzenlemeyi yapın tüccar ve esnaf heykelinizi diker. Bir süre sonra esnaf, tacir ve sanayicinin sokağa dökülmesi sürpriz olmayacaktır.” Bakan Yazıcı, kadük olan Hipermarket Yasası’nı en kısa zamanda meclise sevk edeceklerinin sözünü vererek, “Çok tartışıldı, çok konuşuldu bir kaç kez meclise sevk edilmiş ancak kadük olmuş bir yasa. Türkiye’nin yararı neyse görüşeceğiz ve bu yasayı meclise sevk edeceğiz. Bakkal, manav, tamirci, aynı zamanda fahri güvenlikçidir. Kim gelir kim geçer onlar bilirler” dedi.

Şirketlere düzenleme
Bakan Yazıcı, 2012 Temmuz ayında Ticaret Yasası’nın da yürürlüğe gireceğini belirterek, “Tek kişi isterse anonim isterse limited şirket kurabilecek” dedi.