Ege Tukaş’ın hedefi gurbetçiler

Tukaş’ın hedefi gurbetçiler

15.02.2011 - 01:00 | Son Güncellenme:

Salça, reçel, ketçap ve turşu üretiminde Türkiye’nin lider şirketlerinden olan Tukaş Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş., 2010’da ağırlıklı ihracat pazarı olan Avrupa’ya özel önlemler alırken, en çok satış yaptığı Almanya’da da Türk marketlerindeki tüketicilerin gönlüne özel promosyonlarla girdi.

Tukaş’ın hedefi gurbetçiler

Manyas ve Torbalı tesislerinde salça, reçel, turşu, sos, dondurulmuş ürün ve konserve üreten İzmir merkezli Tukaş, 2010 yılında 50 bin 859 ton üretim gerçekleştirdi.

30 bin ton salça üretti
Tukaş ayrıca fason imalatta da 2 bin 992 ton salça, 28 tonluk da hazır yemek üretti. Kamuoyu Aydınlatma Platformu’na yaptığı açıklamada 2010 yılı sonu itibarıyle 225 kişilik de bir istihdama sahip olduğunu açıklayan şirket, 30 bin 572 ton salça, 11 bin 948 ton turşu, 8 bin 100 ton konserve ve 9 bin 276 ton da diğer ürünlerin satışı ile birlikte toplam 59 bin 896 tonluk satış yaptı. Bu satışlardan yıl sonunda 865 bin 330 lira net kar elde etti.

Haberin Devamı

Almanya’da Türk marketlerine promosyon
Doğrudan 25, dolaylı 55 ülkeye ihracat yapan Tukaş’ın ihracat pazarlarını ise AB ülkeleri, ABD, Avustralya, Japonya, KKTC, Afrika ve Ortadoğu ülkeleri oluşturuyor. Toplam satışların yüzde 30’unun ihracat olduğunu aktaran yetkililer, ağırlıklı satış yaptıkları AB ülkelerinde reklam kampanyası yürüttüklerini ve Almanya’daki Türk marketlerinde tüketicilere yönelik promosyonlar gerçekleştirdiklerini açıkladı. Yetkililer ayrıca, yüzde 70’lik iç pazarda etkinliğin artırılması için 2010 yılında yerel ve zincir market kanalına odaklanıldığını kaydetti.

İzmir’in 50 yıllık HAVYARCISI
Kemeraltı Çarşısı’ndaki Abacıoğlu Han’da 50 yıldır toptan havyar ticareti yapan Rafael Palombo, bu değerli besini sadece ekonomik durumu iyi olanların yiyebildiğini söyledi.
Rafael Palombo, içinde yüksek protein bulunan, cinsel gücü arttıran havyarın, balık çifliklerinde yetişen kefal balıklarının yumurtasından elde edildiğini belirterek, “Yumurta kefal balığının karnından çakırıldıktan sonra, tuzlanıp, kurutulup bal mumu ile üzeri kaplanıyor. Bal mumu ile kaplanan havyar, hava ile irtibatı kesilip vakumlandıktan sonra, buzdolabına kaldırılıyor ve eksi 2 derecede uzun süre saklanabiliyor. Kilosunu 250 TL’den satıyoruz. İzmir’de bu işin tek toptancası benim, 50 yıldır bu işi yapıyorum” dedi.