Ege Tulum peynirine üstün lezzet ödülü

Tulum peynirine üstün lezzet ödülü

19.08.2017 - 04:18 | Son Güncellenme:

Küçük bir mandırada süt ürünleri üretimine başlayan AK-DU’nun Bergama Tulum Peyniri, Uluslararası Kalite ve Lezzet Enstitüsü’nde Üstün Lezzet ödülünü alan ilk Türk firma oldu

Tulum peynirine üstün lezzet ödülü

1943’te ufak bir mandırada süt ürünleri üretimine başlayan AK-DU, geçtiğimiz günlerde uluslararası bir tadım ödülü olan Üstün Lezzet Ödülü’nü aldı. Farklı ülkelerden 135 şef ve gurmenin oluşturduğu Uluslararası Kalite ve Lezzet Enstitüsü her yıl olduğu gibi yüzlerce farklı ürünü kör tadım testleri ile değerlendirdi. Ambalajları olmadan tattığı ürünlere, ürün lezzeti, koku, aroma gibi kriterlere göre puanlar veren jüri, AK-DU’nun Bergama Tulum Peyniri’ni Üstün Lezzet Ödülü’ne layık gördü.

Haberin Devamı

Uluslararası standartta üretim

AK-DU Bergama Tulum Peyniri Türkiye’nin ilk ve tek üstün lezzet ödüllü tulum peyniri unvanını da kazanmış oldu. Dikili ve Bergama’ya bağlı köy ve beldelerde topladığı sütler ile üretimini büyüten AK-DU, uluslarası kalite standarlarına uygun üretim yapmaya devam ediyor. AK-DU Bergama Kozak Yaylası’nda başladığı üretimine şimdilerde Dikili’deki geniş tesislerinde sürdürüyor.