Ege Tüm önyargıları kırmak istiyorum

Tüm önyargıları kırmak istiyorum

02.02.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İzmirli okurlarıyla bir araya gelen, sultan torunu Kenize Mourad doğunun güzel yüzünü batılılara göstermek istediğini ifade etti “Kadınlarımız ikinci sınıf değil, erkeklerimiz de çok eşli değil” dedi.

Tüm önyargıları kırmak istiyorum

70 ülke, 120 şehirde eş zamanlı düzenlenen ‘Fikirler Gecesi’ etkinliğiyle İzmir’de kültür sanat rüzgarı estiren Fransız Kültür Merkezi, ‘Günümüzle yüz yüze’ temalı ilk günde, kitaplarıyla satış rekorları kıran Kenize Mourad’ı İzmirli okurlarıyla buluşturdu. Annesi Sultan V. Murad’ın torunu Selma Hanımsultan, babası ise Hindistan’da bir raca olan Kenize Mourad, ‘Edebiyat ve Sürgün’ konusunun işlendiği etkinlikte, doğunun güzel yüzünü batıya gösterme amacında olduğunu dile getirdi, “Kitaplarımda müslüman kadınlara ve doğuya karşı ön yargıları kırmaya çalışıyorum” dedi.

Haberin Devamı

Pakistan modern

Son kitabında Pakistan’a gelen bir gazetecinin öyküsünü konu edindiğini belirten Mourad, “Batının doğu ülkelerine karşı bütün önyargılarını kırmak hedefindeyim. Doğulu kadınlar akılsız ya da ikinci sınıf değil; doğulu erkekler de çok eşli değil. Batılıların gözünde Pakistan, sakallı erkeklerin, türbanlı kadınların ve teröristlerin yaşadığı bir ülke olarak görülüyor. Ben Pakistan’ı çok iyi tanıyorum. Teyzelerimden biri Pakistan’da kız erkek karışık 6 bin öğrencinin olduğu bir okulu yönetiyor. Pakistan’da Kadınlar Futbol Ligi var” diye konuştu.

İmparatorluğun içinden bir kalem

Gazetecİlİkten yazarlığa geçiş sürecine de değinen Mourad, “Gazeteciyken İran Devrimi’nde bulunmam sırasında oldu. Bunları gazeteci kimliğiyle yeterince anlatamamanın zorluğunu yaşadım. İçimden annemin olağanüstü öyküsünü yazmak geldi. ‘Saraydan Sürgüne’ ve ‘Pak İnsanlar Ülkesinde’ kitaplarımı yazarken 20. yüzyıl başlarından ortalarına kadar çalkantılı dönemi ele aldım. Bunu ilk defa imparatorluğun kendi içinden, aileden birisi yazmış oldu” dedi.