Ege Turcas, jeotermal yatırıma başlıyor

Turcas, jeotermal yatırıma başlıyor

29.05.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

ALMANYA’nın enerji devi RWE ile Denizli Kaklık’ta 500 milyon euroluk 775 megawattlık doğalgaz çevrim santrali yatırımında ortaklık yapan Turcas Petrol’un Yönetim Kurulu üyesi ve CEO’su Batu Aksoy, jeotermal enerjiden elektrik üretmek için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Turcas, jeotermal yatırıma başlıyor

Aksoy, Denizli’de Karakova, Aydın’da Koçarlı ve İzmir’de Dikili’de arama ruhsatı aldıklarını, aramaların olumlu sonuç vermesi halinde işletme ruhsatı başvurusu yapacaklarını söyledi. Türkiye’de önemli bir enerji yatırımı yapan RWE ile Kaklık’ta bu yıl Aralık ayında devreye girecek olan santralde ortak olduklarını kaydeden Aksoy, yatırım ortaklıklarını sürdürmeyi amaçladıklarını söyledi.

Haberin Devamı

Çiğli’de işçiler alacağını istiyor

Çiğli Belediyesi şirketi KAFESAN’da çalışan 600 işçi, ödenmeyen geriye dönük maaş farkları ve ikramiyeler olmak üzere 2 milyon 250 bin TL’lik alacakları için 31 Mayıs’ı bekliyor. İşçiler Çiğli Belediye Başkanı Metin Solak’ın Mart ayında verdiği Mayıs ayında tamamı ödeneceği sözünü tutmaması halinde işi durduracak.
Kişi başı alacakları 6-7 bin TL arasında değişen işçiler, buna karşın Başkan Solak’ın borcun kapatılacağı sözü verdiği 31 Mayıs’ı beklemeye başladı. Ancak, bugüne kadarki ödeme performansı işçileri karamsarlığa düşürdü.