Ege Turgutlu’da 1 ton esrar elegeçti

Turgutlu’da 1 ton esrar elegeçti

05.10.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Turgutlu’da polis ve jandarmanın ortak operasyonunda 100 eşzamanlı baskında çok sayıda adreste, 961 kilo 900 gram esrar maddesi, 1480 kök kenevir bitkisi, 227 kök kenevir bitkisi kökü, 1 hassas terazi, 1 terazi, 2 senet, 1 adet tabanca, 9 milimetre çapında 4 fişek, 3 şarjör, 2 kurusıkı tabanca ve buna ait şarjörler, 84 kurusıkı tabanca fişeği, 2 av tüfeği, 14 av tüfeği fişeği ele geçirildi.

Turgutlu’da 1 ton esrar elegeçti

Silahların tamamının ruhsatsız olduğu belirlendi. M.K. (40), H.K. (28), F.K. (56), İ.K. (29), A.Ç. (29) ve H.A. (30) ise gözaltına alındı.
Manisa tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunda ele geçirilen esrarın piyasa değerinin yaklaşık 3.5-4 milyon TL olduğunu belirten İl Emniyet Müdür Yardımcısı H. Bayram Altunay, “Ele geçirilen maddeler İzmir ve Manisa’da pazarlanacaktı. Okulların açılmasıyla birlikte aileleri evlatlarına karşı daha uyarlı olmaya davet ediyorum” dedi.
Yakalanan biri kadın 6 zanlı, sorgularının ardından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Cezaevindeki karısına iftira davası açacak
İzmir Karabağlar İlçesi’nde oturan ve hurdacılık yapan Osman Çürümez, kendisini aldatıp, iki çocuğunu eniştesinden dünyaya getirdiğini DNA testleri sonucunda öğrendiği 22 yıllık eşi Nimet Şahin’den boşandı, tehdit ve hakarette bulunmaktan toplam 1 yıl hapis cezasına mahkum ettirdi. Osman Çürümez, eski eşi Nimet Şahin ve çocuklarının babası olduğu iddia edilen ablasının kocası A.Y.’ye de 100’er bin lira maddi ve manevi tazminat davası açtı. Çürümez, “Yıllarca çocuklara ben baktım. Onların her şeyine koşturdum. Ama çocuklar benim değilmiş...” diye konuştu. Mahkeme, ayrıca enişte A.Y.’ye de DNA testi yapılmasına karar verdi. Halen Ankara’da cezaevinde olan Nimet Şahin, çocuklarının babasının A.Y. olduğunu itiraf etti, eşi Çürümez hakkında ise kısır olduğu, evlilikleri sırasında kendisini erkeklere pazarladığı suçlamasında bulundu.
Osman Çürümez ise, erkekliğiyle ilgili test yaptırdığını ve kusurlu olmadığı yönünde hastaneden rapor aldığını da belirtti, eski eşinin kendisine iftira attığını, bunun için de ayrıca dava açacağını söyledi.

Haberin Devamı

SAATİ SORDUĞU İÇİN BIÇAKLANDI
Yeşilovalı üç arkadaş Alsancak’ta eğlenip evlerine yürüyerek dönerken, saat 04.30’da Ege Mahallesi’nde yanlarından geçen bir otomobili durdurup içindeki iki kişiye saati sordu. Saati söyleyenler iddiaya göre hareket ettikten kısa süre sonra geri dönerek, “Neden bize saati sordunuz lan?” diye bağırmaya başladı. İki grup arasında tartışma ve bıçaklı kavga çıktı. Zanlılardan biri bıçakla gençlere saldırdı. Zanlılar otomobille hızla uzaklaştı, ağır yaralı Davut Özdaman (22), hastaneye kaldırıldı.

Kuzenler, kundaklama şüphesiyle gözaltında
Gaziemir Aktepe Polis Lojmanları’nda park halindeki üç otomobil geçen cumartesi sabaha karşı kundaklanmıştı. Olayın ardından çalışma başlatan ekipler, yakındaki benzin istasyonunun güvenlik kamerası görüntülerinden hareketle R.O. ve kuzeni G.O.’yu gözaltına almıştı. Otomobillerinde içine benzin konulmuş pet şişe ve örgütsel dokümanlar ele geçirilmişti. Zanlılar, işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

Motosikletteki kadın öldü
İzmir’in Menderes İlçesi’nde saat 15.30 sıralarında Seda İrez 35 EJU 16 plakalı otomobille, arkasından gelip kontrolsüz şerit değiştiren Arif Kalaycı’nın (63) 35 HUR 71 plakalı motosikletine çarptı. Motosikletteki Fatma Kalaycı (61) öldü, ağır yaralı Arif Kalaycı ile hafif yaralı Seda İrez ve kızı Doğa (5) hastaneye kaldırıldı.

POLİSTE 24 SAAT
Otomobilden altınlar çalındı Pınarbaşı Semti’nde, saat 14.00’te Pınar Caddesi’nde, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, kapısı açık kalan Yeliz Çamur’a ait otomobilden altın bileklik, iki altın yüzük, altın küpe ile cep telefonunu alarak kaçtı.

Yine kontör dolandırıcılığı
İzmir’in Şirinyer Semti’nde, saat 16.00’da Menderes Caddesi’nde kimliği belirsiz bir kişi, cep telefonundan aradığı Mehmet Göçen’e, kendisini polis olarak tanıttı. Göçen’in, İnternetten kredi kartıyla bin TL’lik işlem yaptığı, polisin de bunu araştırdığı belirtildi.

Hırsız balkondan girdi
Çiğli’de, saat 10.00’da 8259 Sokak’ta kimliği belirsiz hırsız ya da hırsızlar, balkon kapısını zorlayarak girdikleri Kudret Türkal’a ait evden 320 TL ile bir cep telefonunu çaldılar.

Yazarlar