Ege Turgutreis’te klasik müzik rüzgarı esecek

Turgutreis’te klasik müzik rüzgarı esecek

15.08.2008 - 01:00 | Son Güncellenme:

D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali, 22-25 Ağustos’ta düzenlenecek. Maxim Fedotov, İdil Biret, Nicola Martinuci, Hector Ulises Passarella gibi dünyaca ünlü müzisyenler katılacak

Turgutreis’te klasik müzik rüzgarı esecek

Doğuş Grubu’nun 2005 yılında “Herkes için klasik, katıksız klasik” sloganıyla ilkini gerçekleştirdiği D-Marin Turgutreis Uluslararası Klasik Müzik Festivali bu yıl 4’üncü kez düzenlenecek. Bu yılki teması “vatan sevgisi” olarak belirlenen etkinlik, 22 Ağustos’ta başlayacak, 25 Ağustos’ta sona erecek. D-Marin Turgutreis’in çekek alanında kurulacak dev sahnedeki açılış konserini Klaus Weise yönetimindeki Bilkent Senfoni Orkestrası verecek. “Soğuk Topraklardan Sıcak Ezgiler” başlıklı konserde Ruslar’ın Paganinisi olarak bilinen Maxim Fedotov solist olarak görev alacak.

Dolu dolu program

İkinci gün “Günbatımı” ve “Gece” konserleri olacak. İlkinde (Çalgıdan ses, sesten çalgı), gitar sanatçısı Ezgi Anıl Akdeniz ve Orfeon Korosu müzikseverlerle buluşacak. İkincisinde ise (Türkiye’den bir kuğu, Rusya’dan bir bale) İdil Biret sahne alacak, Rus besteci Rachmaninoff’un Do minör 2. Piyano Konçertosu’nu seslendirecek. Kremlin ve Bolşoy balesi sanatçıları da Kuğu Gölü Balesi’nden seçmeler sunacak.
Üçüncü günkü Günbatımı Konseri’nde (Güneşi Gurub Yerinde Karşılayanlar), keman sanatçısı Jülide Yalçın Dittgen’e piyanist Ece Tokatlı Sayarı eşlik edecek. Gece Konseri’nde ise (Çocuk yeteneklerden olgun yorumlar) Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası ve İsviçreli Trio Nota Bene sanatseverlerle buluşacak.
Son günün konukları ise Kartal Akıncı, Oğuzhan Kavruk ve Talia Özlem Alpay’dan oluşan Trio Ephesus’la Uruguaylı bandoneon sanatçısı Hector Ulises Passarella ve İzmir Devlet Senfoni Orkestrası...