Ege Turizmde çalışacak gençlere sertifika

Turizmde çalışacak gençlere sertifika

05.12.2009 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de, Alsancak civarında, turizm sektöründe eğitimsiz ve belgesiz çalışan veya bu sektörde çalışmak isteyen 17 kişi, katıldıkları kursun ardından sertifika aldı.

Turizmde çalışacak gençlere sertifika

Projesi Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği tarafından hazırlanan, İŞKUR ile Nevvar Salih İşgören Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nin desteğiyle gerçekleştirilen 3 aylık kurs sonunda sertifikalarını alan gençler meslek edindi.
Törende konuşan Vali Yardımcısı Fatih Ahmet Kurt, İŞKUR’un nitelikli eleman yetiştirmeye yönelik yaklaşık 5 bin kişiye kurslar sağladığını, bu kursları bitirenlerin çoğunun da işe yerleştiğini söyleyerek emeği geçenlere teşekkür etti. Kurt, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay’a da plaket verdi.


Kampuse dev pano
Ege Üniversitesi Kampusü’nde yaşamı kolaylaştırmak ve bilgi aktarımının her yolunu kullanmak amacıyla kampus girişine hareketli görüntüler gösterilen dev bir dijital pano kuruldu. Üniversitedeki tüm duyuruların ve tanıtımların yapılacağı, 24 saat hizmet verecek panonun ikincisinin ise Tıp Fakültesi girişinde kurulacağı bildirildi. Panolar kampus yaşamı ile ilgili tüm duyuruları öğrenci ve çalışanlara iletecek.


Geleceğin iç mimarları
Manavkuyu’da bulunan Soyer Kültür Sanat Fabrikası’nın(SKSF), amaçları doğrultusunda meslek edinmek isteyenler için başlattığı “İç Mimari ve Dekorasyon” eğitimi Mimar Bumin Berker yönetiminde sürüyor. SKSF’nin iki yılda meslek edinmek isteyenler için düzenlediği uygulamalı eğitime katılanlar MEB onaylı sertifika alarak mesleğe adım atmış olacaklar.

Efes Koleji’nde çevre semineri
İzmir Efes Koleji, Doğal ve Kültürel Çevre İçin Yaşam Girişimi Sözcüsü Ahmet Tuncay Karaçorlu’yu konuk etti. Doğal afetler, susuzluk, küresel ısınma, hidro elektrik santraller konusunda öğrencilere bir seminer sunuldu. Dünyamızın yaşadıkları sözlü ve görsel olarak öğrencilere sunuldu. Konuk Karaçorlu, “Herkes üzerine düşen görevi yerine getirmelidir. Gelecek kuşaklardan ödünç aldığımız dünyamızı yaşanmayacak duruma getirdik, acı olan da hep başkasından bekliyoruz, üzerimize düşen sorumluluğu yapmaktan kaçınıyoruz. Toplu taşıma araçları varken özel araçları kullanmak, akan suya kayıtsız kalmak dünyamızın felaketini hazırlamaktan başka bir şey değil” dedi.

Yönelişli yaratıcı minikler
İzmir Yöneliş Koleji’nin ana sınıfı öğrencileri, yaratıcılıklarını yeni projeler oluşturarak geliştiriyorlar. Yaratıcılık projelerini okulda sergileyen Yönelişli minikler, izleyenlerin beğenisini kazandılar. Yaratıcılık eğitiminin küçük yaşlarda başladığına dikkat çeken Yöneliş Koleji Müdürü Aysel Altınok, öğrencilerin çalışmalarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Minik öğrencilerimiz araştırıp öğrendiklerini gözlem ve incelemeleriyle pekiştiriyorlar. Ayrıca edindikleri bilgi ve gözlemlerden yola çıkarak, kendi yaratıcılıklarını geliştirecek yeni projeler üretiyorlar.”

Haberin Devamı


Dersimiz: Okulumuzun tarihi
Tire’nin en eski ve köklü eğitim kurumlarından İnkılap İlköğretim Okulu öğrencilerinin okulun tarihsel geçmişini yeterince tanımadıkları ortaya çıktı. Öğrenciler arasında yapılan anket sonucunda çok şaşıran öğretmenler, 6, 7 ve 8. sınıflara yönelik yeni bir uygulama başlattı. Buna göre, Milli Eğitim Bakanlığı’nca Toplam Kalite Yönetimi yarışmasında geçen yıl “Çöp Toplama Projesi”yle ilçe ikincisi olan İnkılap İlköğretim Okulu öğrencilerinin, bu yıl da okullarının tarihine yönelik “Geçmişin Geleceğindir” adlı projeyle yarışmaya katılma kararı alındı. Okul Müdürü Ünal Yıldırım’ın öncülük ettiği projeye göre, okulun eski ve başarılı mezunlarından yardım istenerek, tarihsel süreç öğrencilere anlatılacak.