Ege 'Turizmde parlayacağız'

'Turizmde parlayacağız'

09.06.2017 - 05:18 | Son Güncellenme:

Gümüldür’ü ve Özdere’siyle bilinen, Kolophon Antik Kenti’ni öne çıkarmayı amaçlayan Menderes, turizmde önemli adımlar atıyor. Soylu “İlçemiz, 10 yıl içinde turizmde Türkiye’nin ilk 3’ü arasında yer alacak. Sosyal alandaki hizmetlerimizi de artırarak sürdüreceğiz” diyor...

Turizmde parlayacağız

30 Mart 2014’ten bu yana Menderes Belediye Başkanlığı’nı sürdüren AK Partili Bülent Soylu, ilçeye yeni bir görünüm kazandırdıklarını belirtti. Soylu, “Özellikle sosyal projelere ağırlık veriyoruz. Ama asıl hedefimiz, Menderes’i turizmdeki potansiyeliyle öne çıkarmak” dedi.

Haberin Devamı

Menderes-Gümüldür yolunda proje ihalesinin yapıldığını, bu yıl da yapım ihalesine çıkıldığını vurgulayan Soylu, “Yolun yapımına 2018’de başlanacak. Çeşme otobanı, bu ilçeye ne kazandırdıysa bu projeyle de Menderes, Menderes olacak” vurgusunu yaptı.

‘Sezona hazırız’

İzmir-İstanbul otoyolunun bitmesiyle İstanbul’dan üç saatte İzmir’e gelecek olan tatilcilerin 10 dakika içinde Gümüldür’de olacağını belirten Soylu, Menderes’in, turizmde 10 yıl içinde Türkiye’nin ilk 3’ü arasına gireceğini söyledi.

Tarımda ve turizmde öncü bir ilçe konumuna gelmek istediklerinin altını çizen Bülent Soylu, amaçlarının yalnızca sahil bölgesinde bir turizm olmadığını, farklı yatırımlarla birlikte bir ilerleme sağlamak istediklerini söyledi.

Haberin Devamı

Şaşal Mahallesi’nde bulunan Roma hamamlarıyla ilgili bürokratik işlemleri tamamladıklarını dile getiren Menderes Belediye Başkanı Soylu, “Eşi benzeri olmayan hamamları inşa edeceğiz ve turizme katkı olarak sunacağız. Dağlardan kanallarla sıcak su gelecek. Turistlerin bu bölgeye gelip keşiflerde bulunması anlamında da çok ciddi yatırımlar olacak” diye konuştu.

Kolophon Antik Kenti’yle ilgili olarak da kazı çalışmalarının başlatılması gerektiğine işaret eden Soylu, bu çalışmalarla Bergama ve Selçuk’tan sonra İzmir’in üçüncü büyük kenti olmayı amaçladıklarını kaydetti.

‘Yıldırım, ağabey gibi’

43 kilometre sahili olan ilçenin turizm sezonuna hazır olduğunu kaydeden Bülent Soylu, “16 otelimiz ve 90 pansiyonumuzla turizmin hizmetindeyiz. 10 bin yatak kapasitemiz var. Bunu zaman içinde, yatırımlar yapıldıkça daha da artıracağız” dedi.

Menderes’in kent yapılanması için örnek bir çizgide olduğuna, yeni inşaatlarla da kendine özgü bir kimliği oluştuğuna dikkat çeken Soylu, bütçe konusunda sıkıntılar yaşadıklarını, yeni yasa nedeniyle bütçelerinin yüzde 40’ının Büyükşehir’e gittiğini belirtti, “İller Bankası payının artırılması gerekir” saptamasını yaptı.

Başbakan Binali Yıldırım’la 2014’ten bu yana ‘yol arkadaşı’ olduklarını söyleyen Menderes Belediye Başkanı şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Menderes’in toprak yolunu birlikte yürüdük. Ağabeylik yapıyor, bize verdiği sözleri takip ediyor. İzmir’i evi gibi izliyor. Örneğin, sel olayı... Hemen, randevusuz olarak Başbakan’a gittik. Derdimizi anlattık. Gereken yapıldı, üreticimizin yaraları sarıldı.”

‘Mandalina’ mesajı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin bir tarım kenti olan Menderes’e pozitif ayrımcılık yapmasını beklediklerini belirten Başkan Bülent Soylu, “Diğer ilçelerde olduğu gibi, nasıl Bayındır’dan çiçek alıyorsa Büyükşehir bizim üreticimize de ürün alımıyla destek olmalı” dedi.

Büyükşehir’in Menderes’in projelerine katkı yapmasını da istediklerini vurgulayan Soylu, “Bu bizim hakkımız diye düşünüyoruz. Yakın zamanda projelerimizle kendilerinin yanına gitmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Menderes’in Tahtalı Barajı’ndan su kullanmadığını, baraj yüzünden tarım ve hayvancılık yapamadığını belirten Soylu, vatandaşın elinde bulunan arsaların baraj havzasında olduğu için beş kuruş etmediğini, bu yüzden büyük sıkıntılar

Turizmde parlayacağız
çektiklerini vurguladı.

Haberin Devamı

Soylu, “Araziler yok oldu. Bu insanların büyük bir mağduriyeti var. İzmir’in su ihtiyacı var diye cefa çekiyoruz” dedi. Soylu şu istekte bulundu: “İZSU yönetmeliği değişmeli. Vatandaşımız sıkıntı çekiyor. Derenin mutlak koruma alanı olmasında, ölçü her yerde 10 metre. Bizde ise 100 metre. 100 metre bandındaki vatandaşlar çaresiz. Büyükşehir, bunu 10 metreye çekmeli.”

‘Yapacak iş çok’

1974 Menderes Oğlanağası doğumlu olan Başkan Bülent Soylu, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Arkeoloji Bölümü mezunu. Yıllarca çalıştığı SGK’da son olarak Menderes SGM Kurucu Müdürlüğü’nü üstlenen Soylu’nun, Gizem Yağmur (17) ile Kadir Aras (3.5) adlı iki çocuğu var. Çocukların ve gençlerin kendileri için ayrı bir önemi olduğunu belirten Soylu, “Doğalgaz geldi, spor tesisleri yapıldı, sosyal alanlara ağırlık verdik, gençlik eğitim merkezlerinde ücretsiz kurslar düzenliyoruz, TEOG’da Türkiye birincisi olan öğrencilerimiz var. Evde sağlık-bakım hizmetine özel bir önem veriyoruz. Menderes’i her alanda ileriye götürecek, farklı projeler üretmeye devam edeceğiz” diyor...

Haberin Devamı

Turizmde parlayacağız

Yazarlar