Ege Turizmin geleceği İzmir’de şekillendi

Turizmin geleceği İzmir’de şekillendi

08.12.2018 - 08:15 | Son Güncellenme:

Yatırımlar için gereken kaynağın turizmle sağlanabileceğini belirten Büyükşehir Başkanı Aziz Kocaoğlu, “5 senede ayağa kalkar, 10 senede büyümeye başlarız” dedi

Turizmin geleceği İzmir’de şekillendi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un açılışını yaptığı 12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi bugün sona eriyor.

Haberin Devamı

Fuarda turzimcilere seslenen ve 2019 politikalarından bahseden Bakan Ersoy, Antalya, Bodrum, Dalaman ve İzmir havalimanlarında, Türk Hava Yolları (THY) ile business class tarifeli seferlerin 2019 yılının nisan ayında başlayacağını, ilk etapta 67 haftalık uçuş planlandığını söyledi, “THY ile görüşmeye devam ediyoruz, bu sayı 80’i geçecek. Her yıl bunu yüzde 100 artırarak kapasitenin yüzde 10’luk kısmını beş yıl içerisinde gerçekleştirmeyi planlıyoruz” dedi.

Topyekûn seferberlik

Fuarizmir’de Travel Turkey ile eş zamanlı olarak 4. Uluslararası Gastronomi Turizmi Kongresi de düzenlendi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, dünyanın önde gelen gastronomi ve turizm uzmanları ile eğitimcilerini bir araya getirdi. Portekiz’in başkenti Lizbon’un misafir kent olarak katıldığı kongrenin açılığında konuşan Başkan Aziz Kocaoğlu, turizmde topyekun seferberliğin başlaması gerektiğini belirtti, “Türkiye, turizmi büyütebilseydi, yatırımlar için gerekli kaynağı bulunacak ve borçlanmayacaktı. Bu kadar zenginliği olan bir ülkenin bugünkü durumu bizi üzüyor. Uzun yıllardır biz borçlanıp tüketerek kalkınmaya çalışıyoruz. Mutlaka tarımda, turizmde, hizmet sektöründe, kültür ve sanatta sıçrama yapıp, kaynak yaratıp tasarruf edip o kaynaklarla da sanayimizi desteklemek durumundayız. Ama tasarruf edersek, kolaya kaçmazsak, borç alıp tüketmezsek 5 senede ayağa kalkar 10 senede büyümeye başlarız” dedi.

Haberin Devamı

DİJİTAL DÖNÜŞÜM ZAMANI

12. Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı ve Kongresi, dijital dönüşümün de nabzını tutuyor.

“ttitech” Seyahat Teknolojileri Özel Bölümü kapsamında gerçekleşen Hotel Runner Theather etkinliğinde, dijital dönüşüme en çok ihtiyaç duyan sektörler arasında turizmin ilk sıralarda yer aldığı vurgulandı.

Dünyada hızla büyüyen online seyahat pazarından Türkiye’nin daha çok pay alması için yapılması gerekenler masaya yatırıldı.

‘Basit bir dokunuş’

Hotel Runner Kurucu Ortağı Ali Beklen, “Türkiye’nin envanteri dijitalleşirse değerimiz yüzde 500 artar” dedi, elde olanın dijitalleştirilip katma değerinin artırılmasının önemine dikkat çekti.

Haberin Devamı

Kurucu ortaklardan Arden Agopyan ise, “Yerli üretim ve işgücünün değerlerini kullanarak daha çok satış yapıp kârlılığı yüksek bir operasyon elde edebiliriz. Bu sayede lokal turizmde yurt dışı tur operatörlerinin dayattığı fiyatlar yerine kendi fiyatlarımızı belirleyerek kendi değerimizi yaratabiliriz. Bunun için var olan potansiyelimize basit bir dijitalleşme dokunuşu yapmamız yeterli. Çalışmalarımızı bu doğrultuda sürdürmeliyiz” diye konuştu.