Ege Türk futbolu ağır yaralı!

Türk futbolu ağır yaralı!

07.03.2017 - 03:13 | Son Güncellenme:

3. Lig 1. gruptaki İzmir temsilcimiz Altay, Kütahyaspor deplasmanında son saniye golüyle meydana gelen olaylarda ucuz atlatırken, Bölgesel Amatör Lig 8. grupta şampiyonluk mücadelesi veren Utaş Uşakspor ile Ödemişspor arasında Uşak 1 Eylül stadı’nda oynanan maç ikinci yarı çıkan olaylar nedeniyle tatil edildi

Türk futbolu ağır yaralı

Altay’ın kaptanı Murat Uluç’un son saniye golü ile 1 puan aldığı Kütahya deplasmanında meydana gelen olaylar kelimenin tam anlamıyla ucuz atlatılırken; müsabakayı tribünde siyah-beyazlı taraftarlar ile birlikte izleyen Altay Spor Kulübü Başkanı Özgür Ekmekçioğlu yaşananlara tepki gösterdi.

Haberin Devamı

‘Personelimiz ölümden döndü’

Müsabakayı hafta içi yaşanan bilet ve kontenjan polemikleri yüzünden protokol tribünü yerine misafir takım tribününde siyah-beyazlı taraftarlar ile izlediğini kaydeden Başkan Ekmekçioğlu, ‘‘90 dakika boyunca oyuncularımız ve kulübümüze çirkin sözler sarf edilmesi bizleri fazlası ile üzdü. Biber gazına maruz kalan ve ardından çıkan arbedede yaralanan kulüp çalışanımız Hilmi Bozok ve ona ambulansta eşlik eden kulüp Genel Müdürümüz Atakan Atalay hastaneye giderken ölümden dönmüştür. Ev sahibi taraftarların yolunu kesmeye çalıştığı ambulans taşlanırken; ambulansta ağır hasar oluşmuş, sağlık personeli ve kulüp çalışanlarımız linç girişimiyle karşı karşıya kalmıştır.’’ dedi.

Haberin Devamı

‘Fair-Play anlayışına yakışmadı’

Yüzlerce taraftar başta olmak üzere kendisi ve yönetim kurulu üyelerinden Avukat Cem Torunoğlu ile Avukat Çağatay Akar’ın biber gazından etkilendiğini kaydeden Başkan Ekmekçioğlu, maç bitiminde sahaya giren şahısların Altay Teknik ekibine saldırmalarını TFF nezdinde takip edeceklerini kaydetti. İzmir’de ağırladıkları hiçbir ekip ile sorun yaşanmadığını hatırlatan Ekmekçioğlu, yaşanan kötü olayların Türk futboluna ve Fair-Play anlayışına yakışmadığını belirterek, ‘‘Her şeye rağmen kilometrelere meydan okuyarak desteğini esirgemeyen Altay taraftarı ve sonuna kadar mücadele ederek deplasmandan 1 puan çıkaran siyah-beyazlı ekibimizi kutluyorum. Yaralanan tüm arkadaşlarımıza acil şifalar diliyorum.’’ şeklinde konuştu.

Önce futbolcular sonra taraftar birbirine girdi

Utaş Uşakspor’un 1-0 üstün oynadığı karşılaşmanın 65. dakikasında Ödemişsporlu Serdar Öztan, kırmızı kart gördü. Öztan’ın sonra Uşaksporlu Ömercan Aslan’a kafa atmasıyla başlayan ve Uşaklı taraftarların sahaya girmesiyle büyüyen olaylar sırasında yardımcılarıyla soyunma odasına giden Hakem Feridun Daldaş, karşılaşmayı tatil etti. Ödemişspor Teknik Direktörü Algun Erdem, oyuncusu Serdar’ın hatalı davrandığını ancak, kırmızı kart ardından Uşakspor yedek kulübesindeki oyuncularla Uşaklı taraftarların Serdar’a ve diğer futbolcularına saldırdığını anlatarak, “Oyuncularımızı yerde tekmelediler. Serdar, Samet, Semih, Hamit ve Doğukan darp raporu aldı. Bu futbolcularımıza 7 gün iş göremez raporu verildi. Ortada ceza varsa bunu federasyon verir, Uşak halkı değil. Biri ölse ne olacaktı? Çok üzgünüm” dedi.