29.10.2018 - 21:16 | Son Güncellenme:
İZMİR AA
Türkiye’de yetişmeyen bir ürün olduğu halde pişirme yöntemiyle ayrılan Türk kahvesinin tadının korumayı ve gelecek nesillere aktarılmasını amaçladıklarını belirten İTO Tarımsal Hammadde Aracıları, Pamuk, Tütün ve Baharatçılar Meslek Komitesi Meclis Üyesi Abdurrahman Aydoğan, “Türk kahvesinin Arabicca türünden yapılması gerekiyor. Arabicca kahvenin de kavrulma, çekim ve Türk usulüne uygun pişirme yöntemi var. Bu şekilde yapıldığı takdirde Türk kahvesi oluyor” dedi. Aydoğan, coğrafi işaret tescilinin alınmasının ardından Türk kahvesi ibaresini kullanmak isteyen firmaların İTO’ya müracaat etmesi gerektiğini.