Ege ‘Türk milletinin gücünü tüm dünyaya gösterelim’

‘Türk milletinin gücünü tüm dünyaya gösterelim’

05.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TÜRK dünyasından akademisyenler, siyasetçiler, bilim adamları ve yazarların katılımıyla, 5-8 Eylül günleri arasında Balıkesir’in Edremit ilçesinde yapılacak olan “Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyeti Kongresi” yapılacak.

‘Türk milletinin gücünü tüm dünyaya gösterelim’

TÜRK dünyasından akademisyenler, siyasetçiler, bilim adamları ve yazarların katılımnıyla, 5-8 Eylül günleri arasında Balıkesir’in Edremit ilçesinde yapılacak olan “Uluslararası Türk Kültürü ve Medeniyeti Kongresi” yapılacak. Tanıtım toplantısında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Orta Asya’da yaşayan 400 milyona yakın nüfusa dikkat çekti, “Ortak para birimine geçip, aynı değerleri paylaştığımız soydaşlarımızla alışveriş yapabiliriz. Kendi para birimlerimizle ticareti yönlendirip, gücümüzü dünyaya ilan edebiliriz.
Türk dünyası batıda Adriyatik denizinden doğuda Doğu Türkistan Turfan havzasına kadar, kuzeyde Sibirya düzlüklerinden, güneyde Kıbrıs adasına kadar geniş bir coğrafyayı kaplıyor. Bu durum her anlamda tabi büyük bir güç ifade ediyor. Bu nedenle yakınlaşma ve dayanışmayı artırmamız gerekiyor” diye konuştu.