Ege Türkçe ilk 5 dil arasında

Türkçe ilk 5 dil arasında

18.12.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Yabancı dil özentisinin tehdidi altındaki Türkçe’ye yurtdışında ilgi büyük. 87 ülkede öğretiliyor, Türkçe konuşanların sayısı her geçen gün artıyor

Türkçe ilk 5 dil arasında

220 milyon kişi dilimizi konuşuyor
İZMİR, 3’üncü Uluslararası Dünya Dili Türkçe Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı. Dokuz Eylül Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Anabilim Dalı tarafından düzenlendi. 20 ülkeden 183 dilbilimci ve öğretim üyesi katıldı. Türk Dil Kurumu Başkanvekili Prof. Ayşe Melek Özyetkin, Türkçe’nin, 20’ye yakın lehçesiyle 220 milyon kişi tarafından konuşulan evrensel bir dil olduğunu söyledi.

Çağımızın ilkleri arasına yerleşti
PROF. Özyetkin, Türkçe’ye yurtdışında büyük ilgi olduğunu belirtti, şöyle konuştu: “87 ülkede yabancı dil olarak öğretiliyor. Okullar dışında yalnızca özel kurslarla talebe göre öğretildiği ülke sayısı ise 46. ” Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Şerif Ali Bozkaplan da Türkçe’nin Unesco tarafından çağımızın ilk 5 dili arasında gösterildiğini kaydetti.

Tex Mex en özel gece için hazır
İZMİR Körfezi manzaralı konumuyla büyüleyen Tex Mex, yılbaşı gecesinde özel program sunacak. Burayla özdeşleşen Meksika mutfağının yanı sıra Akdeniz lezzetlerinin de yer aldığı mönü ikram edilecek. Gece boyunca canlı müzik olacak, sürprizler de yapılacak. Konuklar yeni yılı unutulmaz görüntülerle karşılayacak.

Rus mutfağını merak edenlere
İZMİR, geleneksel Rus mutfağının en güzel örneklerinin sunulduğu bir mekana kavuştu. Moscow Restaurant, Alsancak’taki Lou
Jain bünyesinde açıldı. Rus gelinler Mimar İrina Marinchenko ve Zila Gürler tarafından dekore edildi. Mutfakta da bir Rus var... Alena Şahin’in şefliğindeki ekip, Rusya’nın birbirinden özel lezzetlerini hazırlıyor.