Ege 'Türkiye’de yeni bir dönem başlatacağız'

'Türkiye’de yeni bir dönem başlatacağız'

28.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

Türkiye’de yeni bir dönem başlatacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 10 büyükşehirin başkanıyla Ankara’da bir araya gelen Tunç Soyer, “Refahı artıracak çalışmaları masaya yatırdık” dedi.

Haberin Devamı

CHP’li 11 büyükşehir belediye başkanı Ankara’da buluştu. CHP Genel Merkezi’nde Kemal Kılıçdaroğlu yönetiminde düzenlenen Belediye Başkanları Zirvesi’nde, yapılması gereken öncelikli projeler ve hizmetler masaya yatırıldı. CHP’li belediyelerin ülke nüfusunun yüzde 50’sine, Türkiye ekonomisinin ise yüzde 75’ine hitap eden hizmet alanının daha da büyütülmesi yönünde görüş ve öneriler ele alındı. Toplantının son derece verimli geçtiğini belirten İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, refahı ve sosyal adaleti güçlendirecek yerel çalışmaların Türkiye için yol gösterici olacağını söyledi.

Devamı gelecek

Toplantılarının devamının geleceğini belirten Başkan Soyer, “Yerel yönetimlerin koordinasyonuyla ilgili bir çalışma da başlatılacak. Eski SODEM’in yeni dönemde değişeceği yeni bir platform oluşacak. SODEM-SEN adıyla bir sendika kuruyoruz. Türkiye için çok hayırlı olacak” dedi.

Haberin Devamı

Kimler katıldı

CHP Genel Merkezi’nde bir araya gelen 11 büyükşehir belediye başkanının katıldığı toplantıda; İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfi Savaş ve Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak yer aldı.