Ege Türkiye’deki dokuz fakülteden biri oldu

Türkiye’deki dokuz fakülteden biri oldu

02.07.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Türkiye’deki dokuz fakülteden biri oldu

Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, eğitimin iyileştirilmesini hedefleyen HEPDAK tarafından akreditasyon belgesini almaya hak kazandı

Haberin Devamı

Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi, Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) tarafından verilen akreditasyon belgesini almaya hak kazandı. Bu sayede DEÜ Hemşirelik, belgeye sahip olma başarısını gösteren Türkiye’deki 9 fakülteden biri oldu. Akreditasyon belgesinin teslimi için düzenlenen törende konuşan Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar, “Üniversitemiz her alanda olduğu gibi hemşirelik eğitiminde de kalitesini yükseltmek, bilimsel altyapısını güçlendirmek ve başarılı çalışmalara imza atmak amacıyla çıktığı bu yolda HEPDAK’ın akreditasyon belgesini almaya hak kazandı. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

Hedef, ilk 500’e girmek

Dokuz Eylül Üniversitesi’nin sağlık alanında da engin bir tecrübesinin bulunduğunu hatırlatan Rektör Hotar, “Bu birikimlerimiz sayesinde kurumumuz, ulusal ve uluslararası birçok başarıya imza atıyor; atmaya da devam edecek. Hedefimiz, dünyanın ilk 500 üniversite arasına girmek olacak. Kısa süre önce üniversitemizin 5 yıllık stratejik planını hazırlamak için çalışmalara başladık. Orada akreditasyon sürecine ilişkin bir takım tespit ve değerlendirmelere de yer vereceğiz. Planımıza, eğitim kurumu açarken akredite olmaya yakın standartların getirilmesine yönelik hedefler koyacağız” diye konuştu.