Ege ‘Türkiye’nin hayvancılık merkezi olacağız’

‘Türkiye’nin hayvancılık merkezi olacağız’

17.03.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin yerli eti ekonomik fiyatlarla tüketiciyle buluşturduğu Ege Et, ‘Aile Tipi Koyunculuk Projesi’ kapsamında damızlık koç dağıtılan üreticilerin kasaplık kuzularına talip oldu, alım garantisi verdi.

‘Türkiye’nin hayvancılık merkezi olacağız’

Kuzu alımında fiyatların haftalık olarak Ulusal Kırmızı Et Konseyi’nin fiyatlarına göre belirleneceği, ödemelerin de bir hafta içinde yapılacağı belirtildi. Aydın’da en verimli koyun türlerinden olan sakız koyunu nüfusunu artırmak için ilk başta Koçarlı’daki üreticilere dağıtılan damızlık sakız koçları, il genelindeki koyunculukla uğraşan çiftçilere de dağıtılmaya başlandı.

Haberin Devamı

‘Türkiye’nin hayvancılık merkezi olacağız’

Çiftçiye destek

Kentte koyunculuğun önünü açtıklarını kaydeden Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu, şu vurguları yaptı: “Aydın’da büyükbaş hayvancılığa kazandırdığımız ivmeyi koyunculuğa da kazandıracağız. Ülkemizde koyun sayısı hızla düşüyor. Buna dur diyoruz. Hem çiftçimiz koyununu ederinde satacak, hem de Aydınlılar ekonomik ve yerli koyun eti alabilecek. Hedefimiz, Aydın’ı Türkiye’nin hayvancılık merkezi yapmak.”