Ege 'Türkiye’nin yıldızı olmayı hak ediyoruz'

'Türkiye’nin yıldızı olmayı hak ediyoruz'

10.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

Türkiye’nin yıldızı olmayı hak ediyoruz

Bugüne kadar 75 ilde 25 bin kişiye dış ticaret eğitimi veren Kemalpaşa Belediye Başkan aday adayı Dr. Ahmet Özken, “Değişim ve gelişimi başlatacağım” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin ilk Doktor ünvanlı gümrük müşaviri Ahmet Özken, memleketi Kemalpaşa’dan CHP Belediye Başkan aday adayı oldu. Yedi kuşak Kemalpaşalı olduğunu belirten Özken, “Bizim derdimiz Kemalpaşa. Dünya gelişiyor, Türkiye’nin şehirleri gelişiyor ancak Kemalpaşa bu gelişimin dışında kalıyor. Kemalpaşa, tarımı ve ihracatıyla çok daha iyi yerlerde olmayı hakediyor. Projelerimiz ve ekibimiz hazır. Kemalpaşa, Türkiye’nin yıldızı olacak” dedi. Değişim ve gelişim vurgusunu Kemal Kılıçdaroğlu ile de paylaşan Özken, “Siyasetin içinden gelmiyorum ama ekonominin içinden geliyorum. Kemalpaşa’da icraat başlayacak. Ekonomik kalkınma başlayacak” diye konuştu.

Aranan eğitmen

2002 yılında Türkiye’nin en genç gümrük müşaviri olan Özken, Özken Gümrük Müşavirliği’ni kurdu. Ege, Yaşar ve Dokuz Eylül üniversitelerinde ders verdi. 40 çalışanından 20’sini kendi öğrencilerinden oluşturan Dr. Özken, her yıl iki öğrencisini de başka şirketlerde işe yerleştirdi. Danışmanlığını yaptığı 300’e yakın firmaya da yine öğrencilerini yollayıp, iş hayatına atılmalarını sağladı. Ekonomi Bakanlığı Dış Ticaret Eğitmeni de olan Özken, 2013’te Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nin Hakkari Yüksekova’da düzenlediği seminerde, dış ticaret eğitimi verdi. Eğitim alan 30 kişilik grup Uzakdoğu ve Ortadoğu’ya ihracat yapmaya başladı. Yalnızca Çin’e 1 milyon dolardan fazla ihracat yaptı. Bir yıl sonra Kahramanmaraş Ticaret Odası ve Akdeniz İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen seminere davet edildi. Kahramanmaraş, Mersin ve Gaziantep’in özellikle tekstil ihracatçıları Dr. Özken’in formülleriyle ihracatı ardırdı.