Ege 'Türkiye resmi İzmir’siz olmaz'

'Türkiye resmi İzmir’siz olmaz'

14.04.2017 - 06:36 | Son Güncellenme:

İzmir’de çalışmalarını sürdüren Binali Yıldırım, Türkiye resminin İzmir’siz olmayacağını belirtti, “Bu mücadelede İzmir’i yanımda görmek istiyorum. Yoruldum. Biraz destek istiyorum” dedi

Türkiye resmi İzmir’siz olmaz

Başbakan Binali Yıldırım, referandum çalışmalarını sürdürdüğü İzmir’de, Bornova ile Bayraklı ziyaretlerinden sonra Kaya Termal Otel’de iş ve medya dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. İl Başkanı Bülent Delican ile milletvekili Necip Kalkan’ın konuşmalarının ardından İzmir’e yapılan yatırımların yer aldığı film gösterildi.

Daha fazla yatırım

Daha sonra Başbakan Binali Yıldırım, kürsüye çıktı. Başbakan Yıldırım, “Türkiye resmi, İzmir’siz olmaz. İzmir, daha fazla yatırımı, her şeyi hak ediyor” dedi. Başbakan Binali Yıldırım, 82 anayasasının iş yapmak üzerine kurgulanmadığını belirterek, “Milli iradenin kontrol edilmesi üzerine kurulmuş. Çekişme, çatışma üzerine kurulmuş. İki tane güçlü irade tanımlanıyor, iki güçlü irade anlaşırsa ne ala, anlaşamazsa felaket” ifadesini kullandı.

Yatırımlarının engellemeye çalışıldığını da söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı:

Kent için yaptık

Türkiye resmi İzmir’siz olmaz


“Körfez geçişiyle uğraştık. Babamın işi mi. İzmir için yaptık. Kaç kez ÇED’i mahkemeye verdiler, işi engellediler. Ama inatla her şeyi hallettik. Bu sene ihaleye çıkacağız. Eğer biz bu işlere katılıp havlu atsaydık bu kadar hizmeti yapamazdık. Mücadele şart ama bu mücadelede İzmir’i yanımızda görmek istiyorum. Yoruldum. Biraz destek istiyorum. Bu anayasaya değişikliğinin her sahasında emeğim var, her sorunun cevabını verecek durumdayım. Bu bir kolektif çalışma ürünüdür. MHP ile 15 Temmuz’dan sonra beka sorunu olduğunu gördük. Çalışmayı önünüze getirdik. Yönetim sistemi değişikliğine gidiyoruz.”

Yoğun ilgi vardı

AK Parti İzmir İl Başkanlığınca Bayraklı ilçesinde düzenlenen mitinge katılmak üzere parti otobüsüyle hareket eden AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, Cengizhan Mahallesi’nde otobüsü durdurdu. Burada kendisini bekleyen vatandaşlarla sohbet eden Başbakan Yıldırım, bir kahvehanede vatandaşlarla birlikte çay içti.