Ege Tüzük Kurultayı’na İzmir’den 3 bin yolcu

Tüzük Kurultayı’na İzmir’den 3 bin yolcu

25.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

CHP’nin pazar günü yapacağı tüzük kurultayına İzmir’den 750’si kadın yaklaşık 3 bin kişi gidecek. Ücretsiz kaldırılan 40 otobüsün 80 bin liralık kira parası, Genel Merkez’in desteğiyle il yönetimi tarafından ödenecek.

Tüzük Kurultayı’na İzmir’den 3 bin yolcu

CHP İzmir İl Başkanlığı, pazar günü yapılacak tüzük kurultayı için her biri 50 kişilik 40 otobüsü ücretsiz kaldıracak. Tanesi 2 bin liradan kiralanan otobüslerin 80 bin liralık ücreti, Genel Merkez desteğiyle il tarafından karşılanacak. Uzak ilçelerden kaldırılan otobüslerle birlikte İzmir’den yaklaşık 3 bin kişi cumartesi gecesi kurultay için yola çıkacak.
Kadın kotası
İzmir’den 750 kadınla birlikte kurultaya gidecek olan CHP Kadın Kolları İzmir İl Başkanı Nazan Çetin, tüzük değişikliğinde en çok yüzde 25 olan kadın kotasının yüzde 33’e çıkarılmasını öngören maddenin değişimini istediklerini söyledi. Çetin, “Bu kota partinin kadın üye sayısıyla ilgili. CHP’nin 1 milyon üyesinin 253 bini kadın. Kotanın kabulü ile tüm seçimlerde kadın kotası geçerli olacak” dedi.

Haberin Devamı

İzmir borcunu eritti

CHP’nin Tüzük Hazırlık Komisyonu’nda oybirliği ile kabul edilen parti bütçesinin yüzde 40’ının örgütlere ayrılması büyük memnuniyet yarattı. İzmir’de bir yıl önce 600 bin lira olan İl Başkanlığı’nın borcu, partide kurulan bağış masası ve yöneticilerin desteği ile 150 bin liraya düşürüldü. Tüzük Hazırlık Komisyonu’nda İzmir’i temsil eden hukuk işlerinden sorumlu İzmir İl Başkan Yardımcısı Abdullah Engin, pazar günü kurultayda delegelerin onayına sunulacak olan tüzük taslağında bütçenin yüzde 15’inin de parti üyelerinin tümünün eğitimi için ayrılacağını söyledi.
ELİF DEMİRCİ İzmir DHA

Büyükşehir’de kan bağışları başlıyor

Kentteki kan stoklarının azalması üzerine harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, 29 Şubat’tan itibaren Kızılay’la birlikte kan bağışı kampanyasına başlıyor. Başkan Aziz Kocaoğlu’nun özel talimatıyla hazırlanan kampanyada öncelikle, Konak’taki Belediye binasında görevli personel kan bağışında bulunacak.
İZMİR DHA

Haberin Devamı

Dünya müzecilerini APİKAM ağırladı

Büyükşehir Belediyesi Ahmet Piriştina Kent Arşivi ve Müzesi (APİKAM), Lizbon (Portekiz), Bologna (İtalya) ve Amsterdam’dan (Hollanda) gelen konuklar ile Türkiy müzelerinden gelen temsilcileri ağırladı. AB’nin “Kültürlerarası Diyalog - Müzeler Hibe Programı”na kabul edilen ve projenin koordinatörlüğünü üstlenen APİKAM, “Türkiye’de ve Avrupa’da kent müzeciliğinin gelişimi ve sorunları” konulu bir çalıştay düzenledi.
İZMİR DHA