Ege Üç maymun dövmeli hırsıza suçüstü

Üç maymun dövmeli hırsıza suçüstü

11.04.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Karşıyaka’da bir evden çaldığı altınlarla kaçarken fark edilen ve yakalanan zanlının gerçek adı, elinde bulunan dövme sayesinde ortaya çıktı. Zanlı hakkında kesinleşmiş hapis cezası olduğu anlaşıldı

Üç maymun dövmeli hırsıza suçüstü

Karşıyaka’da girdiği evden hırsızlık yaptığı sırada fark edilen, kovalamaca sonunda vatandaşlarca yakalanıp linç edilmek istenen F.A, suçsuz olduğuna inandırmak için gerçek ismini gizleyip, adının İsmail Aslan olduğunu söyledi. Ancak F.A’nın elindeki, genellikle cezaevine giren kişilerin, güvenilir olduklarını göstermek için yaptırdıkları, üç maymun kuralını simgeleyen üç nokta dövmesinden şüphelenen polis, F.A’nın asker firarisi olduğunu, hırsızlık suçundan kesinleşmiş hapis cezası bulunduğunu ve 14 suçtan da kaydının olduğunu ortaya çıkardı.

Linç edeceklerdi
Önceki gün saat 21.00 sıralarında Çiğli 30 Ağustos Caddesi üzerinde meydana gelen olayda, S.K’nin evine girerek altın takıları çalan hırsız, halktan dayak yerken polis tarafından yakalandı. Üzerinde evden çaldığı altın takılar bulunan zanlı, isminin İsmail Aslan olduğunu söyledi. Elindeki dövmeyi fark eden polis, zanlının gerçek adının F.A. olduğunu belirledi. F.A. daha sonra yapılan işlemlerin ardından teslim edildiği askeri yetkililerle mahkemeye sevk edildi.

Haberin Devamı

4 ay önce firar etmiş

Dövmeden şüphelenilerek derinleştirilen soruşturma-da gerçek ortaya çıktı. İsminin İsmail Aslan ve takıların da kendisine ait olduğunu söyleyen hırsızlık zanlısının, 4 ay önce Mardin’in Nusaybin İlçesi’ndeki askeri birliğinden firar ettiği, hırsızlık suçundan hakkında 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu ortaya çıktı.