Ege Üç yılın ardından İzmir’e dönüyorlar!

Üç yılın ardından İzmir’e dönüyorlar!

17.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası, 2015 yılında kenti rotasından çıkartan Carnival şirketi yöneticilerini, kamu ve özel sektör temsilcileriyle buluşturdu. Zirveye dönüşen toplantıda, kruvaziyerlerin rotasının yeniden İzmir’e döneceği müjdelendi

Üç yılın ardından İzmir’e dönüyorlar

Kendi sektöründe dünya devleri arasında yer alan kruvaziyer gemi şirketler topluluğu Carnival Corporation & PLC Deniz Güvenliği Direktörü Ricardo Karakadze ve kruvaziyer gemi güvenik şirketi olan Carnival Maritime Gemi Güvenlik Direktörü ve Firma Güvenlik Yetkilisi Hendrik G. Malmström, İzmir Ticaret Odası’nda (İTO) düzenlenen toplantıda, kentteki sektör paydaşlarıyla bir araya geldi.

Haberin Devamı

Güvenli kent vurgusu

Toplantıda konuşan firma yetkilisi Ricardo Karakadze, İzmir’i olumlu ve güvenli kent olarak gördüklerini ifade etti. Kruvaziyerlerin Türkiye’ye dönmek istedikleri müjdesini verdi. Carnival Maritime Gemi Güvenlik Direktörü ve Firma Güvenlik Yetkilisi Hendrik G. Malmström ise, şirketler topluluğunda bulunan alt şirketlerine de olumlu yönde rapor vereceklerini, bu kararının diğer kruvaziyer şirketler topluluklarını da etkileyebileceğini söyledi. Malmström, “Türkiye ve İzmir’e gelmek için keşke bu kadar beklemeseydik” dedi.

Şirket yöneticilerini İzmir’e getirmekten mutluluk duyduklarını belirten İTO Yönetim Kurulu Üyesi Oğuz Özkardeş de, kente kruvaziyer gemilerin yeniden dönmesinin büyük önem taşıdığına işaret etti, “Bizim kruvaziyer gemilere olan özlemimiz hiç bitmedi. Zor dönemlerde dahi sahadan ayrılmadık, fuarlar akatıldık. İzmir bu gemileri sahipleniyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Seferler başlayacak

İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk ise İzmir’in ve Türkiye’deki kruvaziyer limanlarının güvenlik sorunu olmadığını belirterek, Carnival Grubu’nun markası Costa’nın önümüzdeki dönemde İzmir’e seferlerine yeniden başlayacağına inandığını söyledi.