Ege Uçanyol 1 yılda bitecek

Uçanyol 1 yılda bitecek

17.08.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Konak Tüneli’nin geciktirdiği Uçanyol’un yeni ihalesi yapıldı. Projeye talip olan 6 firma, 18.7 ile 15.4 milyon lira arasında teklifler sundu

Uçanyol 1 yılda bitecek

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kamuoyunda “Uçanyol”adıyla bilinen Yeşildere Caddesi’ne “Viyadük” ile bağlanarak Buca üzerinden Otogar’a bağlantı sağlayacak 7.5 kilometrelik “Ekspres” güzergahın Onat Caddesi’ne kadar olan 1.2 kilometrelik bölümü için yapım ihalesi gerçekleştirdi. İhale için 10 firma dosya satın aldı, 6 firma katıldı. İhalede en düşük teklifi 13 milyon 824 bin 927 TL ile Barankaya İnş.-As İnş. ortak girişimi verdi. Ferruh Fırat Karayılanoğlu İnş. ve Müh. 18 milyon 785 bin 787 TL, Atak İnş. - Özkan Müh. İnş. ortak girişimi 17 milyon 218 bin 111 TL, Yapı Proje Merkezi Tic. ve San. A.Ş 18 milyon 775 bin 895 bin TL,, Geotem Jeoteknik Müh. Müş. Ltd. Şti 15 milyon 348 bin 153 TL, Ali Yetiş Yetiş Müh. ve İnş. Firması-Selfa Yapı İnş. ortak girişimi 15 milyon 397 bin 570 TL teklif verdi. Komisyonda inceleme aşamasında olan ihalenin tamamlanıp yer tesliminin yapılmasının ardından başlayacak yapım çalışmaları 360 günde tamamlanacak.

Haberin Devamı


Projede revizyon yapıldı


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karayolları Genel Müdürlüğü’nün Konak tünelleri projesi nedeniyle önceki projesi üzerinde bir revizyon gerçekleştirmişti. Yeni düzenlemeye göre İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı viyadük, Yeşildere Caddesi üzerinde karayollarının yapacağı kavşakla bağlantı sağlayacak.


Uçanyol için 20 Eylül 2011 tarihinde ihale yapıldı. Ancak, Karayolları Genel Müdürlüğü, aynı süreçte Konak Tünelleri projesi devre soktu. İki proje çakışınca Büyükşehir Belediyesi ihaleyi iptal etti.

Otopark tarifesi değişti

İZELMAN A.Ş. açık ve kapalı otoparkların daha etkin kullanımı için yeni otopark tarifesi düzenlemesi yaptı. Daha az süreli ve yoğun saatler dışındaki park ücretleri düşürüldü. Yeni tarife bugün Büyükşehir Belediye Meclisi’ne oylanacak. Kabul edilirse Eylül’de uygulanacak.
Yeni tarifede araçların otoparkta kalma süresi ve saat aralığı kıstas olarak öne çıktı. Bazı parklarda 0-6 saat 3 liraya indirildi.

Haberin Devamı

Kocaoğlu: Odalarla sorun yok

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bayram tebriklerine AK Parti ile başladı. Kocaoğlu, Ak Parti’den gelen eleştiriler hatırlatıldığında, “Zaman zaman ufak tefek atışmalar siyasetin doğasında var” derken Akay da Kocaoğlu için “Hep abi kardeş gibi olduk” dedi. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Biz odalara hiçbir hak kısıtlamasına gitmedik. Kimsenin mağdur olmaması için adil davranarak belediye başkanlığı yapmaya çalışıyoruz. Odalarımızla iyi geçiniyoruz bir problemimiz de yok” diye konuştu.

Karataş Yüksel’i eleştirdi

Kocaoğlu, MHP İzmir İl Başkanı Necat Karataş’ı ziyaretinde terör konusunda siyasi partilerin birlik ve beraberlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Karataş da CHP İzmir Milletvekili Alaattin Yüksel’in “PKK ve MHP aynı kafadadır” sözünü ima ederek, “Siyasi partilerin birlik ve beraberlik içinde olması gereken durumda ağır suçlamalar yapılmaması gerektiği kanaatindeyim. Bugünlerde bunu yaşıyoruz” dedi.