Ege Ulaşım seferberliği

Ulaşım seferberliği

26.04.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

İlk 100 gün projelerinden olan ‘Baykuş Seferleri’ni bugün başlatan İzmir Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “Bir dünya kenti 24 saat yaşamalı” dedi.

Ulaşım seferberliği

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘Halk Ulaşım Seferberliği’ kapsamında ilk adımı atıyor. Otobüslerde uygulanan Baykuş Seferleri, deniz ulaşımı ve raylı sistemde de geçerli olacak. İzmirliler gece saatlerinde de toplu ulaşımdan yararlanabilecek.
Toplu ulaşımın İzmirlilerin günün her saati erişilebilmesi gereken bir hak olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İzmir’in bir dünya kenti olabilmesi için 24 saat nefes alan bir kent vizyonuyla hareket ediyoruz. İzmirlilere günün her saati hareket imkanı sağlamak yerel yönetimin öncelikli görevidir. Halk Ulaşım Seferberliği kapsamında birçok yeni düzenleme ve uygulama yaparak İzmir’de yaşamı kolaylaştırmaya devam edeceğiz” diye konuştu

Haberin Devamı

Son vapur 03.00’te

Bugün uygulamaya konulacak yeni sefer tarifesine göre gece yarısından itibaren Karşıyaka-Alsancak arasında ek seferleryapılacak. Saatte bir yapılacak Baykuş Seferleri kapsamında Karşıyaka İskelesi’nden son vapur saat 03.00’te, Alsancak İskelesi’nden ise 03.30’da kalkacak.
Yapılan yeni düzenlemeyle İzmir Metro da Baykuş Seferleri’nin uygulama kapsamına alındı. İzmir Metro’da cuma ve cumartesi günleri uygulanacak gece seferleri çerçevesinde iki ek sefer düzenlenecek. 00.40 ve 01.00’de Fahrettin Altay ve Evka 3 arasında karşılıklı ek seferler yapılacak.
Karşıyaka Tramvayı’nda da gece seferleri dönemi başlıyor. Çarşamba, cuma ve cumartesi geceleri üç sefer, mevcut plana ek olarak gerçekleşecek. 00.45, 01.45 ve 02.45’de Alaybey’den kalkacak seferlerle vapur-tramvay entegrasyonu da sağlanmış olacak.