Ege Ulaşıma, Raylı Sistem değişimi

Ulaşıma, Raylı Sistem değişimi

24.06.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

İzmir’i kuzeyden güneye bağlayan 80 kilometrelik Aliağa-Menderes Raylı Sistem Projesi’nin, ekime kadar bitmesi, seferlere 29 Ekim’de başlanması planlanıyor.

Ulaşıma, Raylı Sistem değişimi

Büyükşehir Belediyesi, sistemin devreye girmesiyle, otobüs hatlarında düzenleme yapacak. Seferler büyük oranda azaltılacak, böylece trafik rahatlatılacak. Minibüsler de etkilenecek. En büyük değişiklik, Anadolu ve Yeşillik caddelerinde olacak. Raylı sisteme paralel yolcu taşıyacak olmaları nedeniyle bu hatların pek çoğu kaldırılacak. Hangilerinin iptal edileceğine, Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi karar verecek. Menemen, Çiğli, Bornova, Gaziemir ve Buca bağlantılı hatlarda çalışan onlarca minibüs için yeni güzergahlar oluşturulması planlanıyor.



Metroda bu kez de doğalgaz paniği
Üçyol-Üçkuyular metro hattı inşaatında hafta başında su borusu patlarken, önceki gün de Hatay Renkli Durağı önünde, iş makinesi, doğalgaz borusunu kopardı. Sızan yüksek basınçlı gaz, kokusu ve sesiyle büyük panik yarattı. Esnaf ve vatandaşlar, gazdan etkilenmemek için kendilerini kapalı mekanlara atarken, polis, çevredeki vatandaşları sigaralarını söndürmeleri konusunda uyardı. Geniş güvenlik önlemleri alındı. Gazın kesilmesi yarım saati buldu. Boru onarılarak, ev ve işyerlerine doğalgaz verilmeye başlandı.

Şoförler Odası’ndan Büyükşehir’e destek
Metro çalışmaları nedeniyle İnönü Caddesi’nin Hatay Nokta’dan Üçkuyular’a kadar kapatılmasıyla 10 taksi durağının yerleri değişti. Mithatpaşa Caddesi’nin tek yön olması, ulaşım sistemini kökten etkiledi. En az sekiz ay sürmesi planlanan inşaat çalışmaları nedeniyle endişe duyduklarını belirten İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık, “Ancak trafikte beklediğimiz sıkışıklık olmadı. Belediye iyi planlama yapmış. Şu anda feryat edeceğimiz bir sıkıntı yok. Ancak kış aylarında ne olur, göreceğiz” diye konuştu. n İZMİR DHA


Türk Telekom’dan ‘arkadaş’a vefa
Türk Telekom çalışanları, kalp krizi sonucu 47 yaşında hayata veda eden arkadaşları Mehmet Diki’nin adını verdikleri koruya bininci fidanı dikti. Koru, Ege Orman Vakfı desteğiyle Menderes’in Görece Köyü’nde oluşturuldu. Kampanyaya, Türk Telekom emeklileri, İzmir ve İstanbul bayileri, Alcatel ve Netaş firmaları da destek verdi. Vakfın genel müdürü Metin Gençol, “Mehmet Diki, burada bin fidanda yaşayacak, Yarınlara da nefes olacak” dedi.