Ege Ülkedeki özgüven İzmir’de de sağlanacak

Ülkedeki özgüven İzmir’de de sağlanacak

20.03.2018 - 01:46 | Son Güncellenme:

AK Parti il ve ilçe yöneticileriyle İzmir’de buluşan Dağ, millete 15 yıllık iktidarları döneminde özgüven kazandırdıklarını vurguladı, “Bu kentte de bu özgüveni sağlamamız gerekiyor. Biz, parti olarak daha da yükseleceğiz” diye konuştu

Ülkedeki özgüven İzmir’de de sağlanacak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, partisinin il başkanlığında düzenlenen Meclis Üyeleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda sert konuştu. ‘AK Belediyeler 2019 Yolunda Yerel Yönetimler Başkanlığı İzmir Meclis Üyeleri İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’, AK Parti İzmir İl Başkanlığı’nda yapıldı. Meclis üyelerinin katıldığı toplantıya AK Parti genel başkan yardımcıları Erol Kaya ve Hamza Dağ ile AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül, AK Parti İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanları katıldı. Programın basına açık bölümünde konuşan Hamza Dağ, ayakları yere basan, sağlam muhalefet yapılmasını isteyerek şunları söyledi:

Haberin Devamı

‘Çıkarları için değiştiriyorlar’

“En üzücüsü, özellikle son bir yıla girildiğinde algı oluşturmak için istifa eden meclis üyeleri oldu. Hamza Dağ olarak, AK Parti şemsiyesi altında olmasam, bağımsız olsam kaç oy alacağımı biliyorum. Hepimiz AK Parti şemsiyesi ile bunu sağlıyoruz. Ar-Ge’den sorumlu olarak anketleri yapan biriyim. İktidarda 4. dönemi yaşayan bir partinin oylarının düşmesi beklenir. Yıllarca muhalefette olanın da yükselmesi beklenir ama biz yükselmeye devam ediyoruz, şu anda yerelde iktidar olan parti yerelde düştüğü gibi Türkiye genelinde de düşüyor. En yüksek, yüzde 17’yi gördü. Böyle bir siyasi partiye meclis üyemizin gitme mantığı ne olabilir? Umarım menfaat değildir ama ne yazık ki demek ki menfaat orada. Biz sonuca en yakın olduğumuz zamanı yaşıyoruz ama hata yapmamamız lazım. Her birimizin hassas davranmamız lazım.”

Haberin Devamı

‘Sonuna geldiler’

Afrin Herakâtı’nın, Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümünde başarıya ulaştığını hatırlatan Dağ, gerekirse Münbiç’le devam edileceğini belirtti, “Anlaşma olmazsa gerekirse Fırat’ın doğusu ile devam edecek. 15 yılda kazandırdığımız en önemli konu, bu millete kaybetmiş olduğu özgüveni hayata geçirmiş olmak. Peki İzmir’de bu özgüveni neden sağlayamıyoruz? Bunu sormamız lazım. Türkiye’de hatta dünyada bunu sağlarken nedir ya karşımızdakiler? Bizden daha mı fazla çalışıyorlar? Değil. Mesaide bolca harcadıkları boş işleri var. Bizden daha mı dürüstler? Değil. Daha mı faydalı olacaklar? Değil. Bir iş tutturmuş gidiyorlar ama onun da sonuna geliyorlar. ‘Hayat tarzına müdahale’ filan ama onun da sonuna geldiler” dedi.

‘İktidar olmak istiyoruz’

Toplantıda konuşan AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’den de meclis üyelerine uyarı geldi.

Şengül partilerinin yerel yönetimlerdeki başarısıyla iktidara geldiğini, İzmir’de kazanarak iktidar olmak istediklerini belirtti.

Şengül, “Kendisini ilçesinde öne çıkarmak için hareket eden arkadaşlarımız var. Bilimselliğe dayanmayan alt yapısı olmayan, muhalefet yapmayacak” ifadelerini kullandı.

Şengül, iktidardaki belediyelerle samimi ilişkiler, farklı yapılar içinde bulunanların olduğunu ve bunu kendilerinin bildiğini belirtti, şunları söyledi:

Haberin Devamı

Samimiyet vurgusu

“Yeri geldiğinde onu da soracağız. Bu davaya inanan insanın ne kadar samimi olduğuna bakacağız. Kırgınlıkları, küskünlükleri bir kenara bırakacağız. Bu davaya hizmet için illa meclis üyesi olmak gerekmiyor. İnanıyorsanız mahalle temsilcisi de olabilirsiniz.

Bazı ilçelerde ilçe başkan adayları çıkmış. Bizde görev istenmez görev verilir. Böyle ben varsam teşkilat var diyenlerle yolumuz bir olmaz. 8 Nisan itibariyle ilçe kongrelerimizi tamamlamayı düşünüyoruz. Mayısın ilk haftası il kongresini yaptıktan sonra geniş katılımlı istişare toplantısı düşünüyoruz.”

Bayraklı’da çifte liste krizi

İZMİR’de, mevcut başkan Özgür Hızal ile yola devam kararı alınmasına rağmen Cemil Kurkut, AK Parti Bayraklı 4’üncü Olağan Kongresi’nde Hızal’a rakip oldu. Divan üyelerinin, Kurkut’un listesinde imza sayısının yetersiz olduğunu belirtip, seçime katılamayacağını açıklaması üzerine salon bir anda karıştı. Kurkut ile Hızal’ı destekleyenler arasında kısa süreli arbede oldu. Gerginliğin büyümesi üzerine çevik kuvvet ile sivil polisler, kongre salonuna girdi. Çift liste ile başlayan kongre, mevcut Başkan Özgür Hızal’ın tek liste ile seçime gitmesinin ve seçilmesinin ardından sona erdi.

Haberin Devamı

‘Yaşlıların yanındayız’

AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül Yaşlılara Saygı Haftası nedeniyle mesaj yayınladı. Şengül, “AK Parti iktidarı olarak diğer tüm alanlarda olduğu gibi yaşlılarımız için de sosyal devlet anlayışı ile hareket edip bu anlamda yaşlılarımızı hiçbir zaman unutmadık” dedi. Türk milletinin, tarihinin her döneminde yaşlısına gereken değeri verdiğini, bunu en önemli töre ve gelenek haline getirdiğini belirten Şengül, bu saygının, sağlam ve güçlü bir toplum oluşturduğunu ifade etti. Şengül, şunları kaydetti: “Sağlıktan kültürel faaliyetlere, bankacılık işlemlerinden ulaşıma, çevre düzenlemesinden eğitime kadar her alanda yaşlıların refahı ve memnuniyeti için çalışmalar yapmaya devam edeceğiz.”