Ege ‘Ülkemizin refahı için çalışıyoruz’

‘Ülkemizin refahı için çalışıyoruz’

05.07.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Denizli merkezli Bereket Enerji Grubu, ‘Fortune 500’de öne çıktı. Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan, “Ülke için çalışmaya devam” dedi

‘Ülkemizin refahı için çalışıyoruz’

Enerji üretimi, dağıtımı ve satışında faaliyet gösteren şirketleriyle büyümesini tescilleyen Bereket Enerji Grubu, 2017 yılı net satışlarıyla ihracat ve kârlılık oranlarının temel alındığı sıralamada, grup bünyesinde faaliyet gösteren Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş. ile 63’üncü, Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş. ile de 90’ıncı oldu ve ilk 100 kuruluş arasına girmeyi başardı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin en büyük 500 şirketini belirleyen ‘Fortune 500’de ayrıca; GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. 179’uncu, ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. 256’ncı, Yatağan Termik Üretim A.Ş. 324’üncü, Bereket Elektrik Tedarik A.Ş. 328’inci, Bereket Enerji Üretim A.Ş. 350’nci, Çatalağzı Termik Üretim A.Ş. 391’inci ve Elsan A.Ş. ise 475’inci sırada yer aldı.

Yüksek kârlılık

GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. bunun dışında öz kaynak karlılığı en yüksek 50 şirket sıralamasında Türkiye 21’incisi, satış kârlılığı en yüksek şirket sıralamasında ise Türkiye 34’üncüsü oldu. Öz kaynak devir hızı şirketler sıralamasındaysa, Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş. Türkiye 5’nciliğini elde etti.

Bereket Enerji Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, güçlü bir Türkiye için kararlılıkla çalışmaya devam edeceklerini belirtti, “Ülkeler için stratejik öneme sahip olan enerji sektöründe faaliyet gösteriyoruz. Ülkenin refahı için özel sektöre büyük sorumluluklar düştüğünün bilincindeyiz. Bereket Enerji Grubu olarak bu sorumlulukla hareket etmeye devam edeceğiz” diye konuştu.