Ege ‘Umudu İzmir yeşertecek’

‘Umudu İzmir yeşertecek’

03.05.2019 - 08:15 | Son Güncellenme:

.

‘Umudu İzmir yeşertecek’

İZSU personeliyle kahvaltı eden Büyükşehir Başkanı Tunç Soyer, “Sizin yüzünü güldürmek için elimizden geleni yapacağız. Umudu İzmir yeşertecek” dedi.

Haberin Devamı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZSU Genel Müdürlüğü Halkapınar Su Fabrikası sahasına kurulan yeni hizmet binasını yerinde inceleyerek İZSU personeliyle kahvaltı etti. İşçilere seslenen Başkan Tunç Soyer, “Yaptığınız işin ağırlığını, vatandaşı memnun etmenin zorluğunu biliyorum ama bunun üstesinden geleceğiz. Bu sefer bir tık fazla çalışacağız, bir tık daha büyüteceğiz bir tık daha özen göstereceğiz. Eğer bunu yaparsak Türkiye’nin geleceği bizlerin elinde, sizlerin elinde” diye konuştu.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tüm çalışanların Emek, Dayanışma ve İşçi Bayramı’nı kutladı. 1 Mayıs’larda çalışan tüm kesimlerin alanlarda olmasının önemini vurgulayan Başkan Soyer; “Sevgili kardeşlerim, herkes ekmek teknesini kaynatmaya çalışıyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Değişim’ vurgusu

Türkiye’nin değişeceğini ve bunun İzmir’den başlayacağını söyleyen Başkan Tunç Soyer sözlerine şöyle devam etti: “İzmir’de yakaladığımız oy oranı, yakaladığımız başarı Türkiye’nin hiçbir yerinde yok. Evet üç büyük şehri aldık ama oralarda Meclis çoğunluğu yok. Çok büyük sıkıntılar var ama İzmir öyle değil. Biz Türkiye’de büyüyen umudu yaşatacak olan tek kentiz. Nasıl yaşatacağız, Türkiye nasıl değişecek? İşte bizim bunda çok başarılı olmamız gerekiyor. Hiç hata yapmamamız gerekiyor. Biz eğer başarılı olursak Türkiye değişecek. Yaptığınız işi hiç küçümsemeyin. Yaptığınız iş sadece kendi ailenizin, kendi evinizin geçimiyle ilgili olmaktan çıktı. Bundan sonra Türkiye’yi değiştirecek kahramanlar olacağız, ondan emin olun.”

Başarıyı yakalamak için daha çok çalışmak gerektiğine vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Yaptığınız iş, bir boruyu diğerine bağlamaktan ibaret değil artık. O boruları öyle güzel birbirine bağlamanız gerek ki patlamamalı, çatlamamalı. İzmirli vatandaş, ‘İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU idaresi adam gibi hizmet üretiyor’ desin. ‘İzmir’i demek ki sosyal demokratlar iyi yönetiyor” dedi.

‘Mağdur etmeyeceğiz’

Türkiye’nin geleceğinin İzmir’in elinde olduğunu dile getiren Tunç Soyer, “İzmirli, işçinin elinde. İzmir Büyükşehir Belediyesi, İZSU işçisinin elinde. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Biz üzerimize düşeni yapacağız, sizin yüzünü güldürmek için, emeğinizi üretirken karşılığını almanız için. Biz elimizden geleni yapacağız. Asla mağdur etmeyeceğiz. Sonuna kadar sahip çıkacağız” diye konuştu. Başkan Tunç Soyer’e İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe, İZSU Genel Müdürü Fügen Selvitopu, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, Tüm Yerel-Sen Genel Başkanı Başkanı Hakan Kıran, Genel İş Sendikası 3 Nolu Şube Başkanı Faruk Saral da eşlik etti.