Ege Umut kermesi

Umut kermesi

14.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

.

Umut kermesi

Bornova Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, hem farkındalık yaratmak hem de serebral palsi hastası minik Çınar’ın tedavi masraflarına destek olmak için ürünlerini satışa sundu

Haberin Devamı

İzmir’de Bornova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü kursiyerleri tarafından her yıl düzenlenen kermes, bu yıl serebral palsi (SP) hastalarına umut olmak için gerçekleştirildi. Doğuştan SP hastası olan 8 yaşındaki Çınar Akan’a da destek olundu. Minik Çınar’ın tedavi masraflarının kermes sonucunda elde edilen gelirlerle karşılanacağı belirtildi.

Fazla bilinmiyor

Kermeste kurulan 43 stantta kursiyerler tarafından bir yıllık sürede hazırlanan tablodan, oyuncaklara, hediyelik eşyalardan zücaciye ve giysilere birçok ürün satışa sunuldu. Kermese katılan Çınarın annesi Dilek Akan, “Otizm veya down sendromu kadar selebral palsi hastalığının bilinmediğini düşünüyorum. Bu hastalıkta yürümenin mümkün olması için sadece fizik tedavi değil özel terapiler de gerekiyor. Eğer Çınar için uygun olursa ve ayağa kalkabilecekse kök hücre nakli için kampanya başlatmak istiyoruz” diye kobnuştu.

Haberin Devamı

Sekiz çocuktan biri

Bornova Halk Eğitim Merkezi’nde Çocuk Bakım Kursu Eğiticisi olarak görev yapan Selma Onbaşı da, “Her sene kermes düzenliyoruz. Bir sene LÖSEV, bir sene de Karşıyaka Çocuk Yuvası için düzenledik. Bu sene ise Çınarı için tezgahlarımızı kurduk. Her 8 bin çocuktan biri selebral palsi hastası oluyor. Biz bu hastalığa dikkat çekmek istedik” dedi.

Bundan sonraki süreçte de Çınar’a destek olmak için birçok kampanya düzenlemeyi planladıklarını ifade eden Bornova Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Akpınar ise, “Kermesimizden elde edilen tüm gelirler çocuğumuza bağışlanacak ve onun sağlığı için kullanılacak” diye konuştu.