Ege Üniversitede ‘yetenek avı’

Üniversitede ‘yetenek avı’

14.02.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

TTNET’in “Yeteneğe Destek Yaratıcı Ekonomiye Destek” projesinin Ege ve Akdeniz ayağına Gediz Üniversitesi 22-24 Şubat tarihlerinde ev sahipliği yapacak.

Üniversitede ‘yetenek avı’

“Yeni yetenekleri keşfetmek, onlara yaratıcı ekonomiyi tanıtmak ve yeteneklerini bu vizyon doğrultusunda geliştirmelerini sağlamanın” amaçlandığı programa 18 Şubat’a kadar www.yaraticiekonomiyedestek.com adresinden başvurulabileceğini belirten Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Seyfullah Çevik, uzmanların başvuruları değerlendireceğini, belirlenecek 100 yetenekli gencin 3 günlük eğitime davet edileceğini ifade etti. Prof. Çevik, eğitimlerin açılış dersini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın vermesini beklediklerini söyledi.

Haberin Devamı

100 gence iş ve özel eğitim imkanı var

Eğitimin son gününde ise ABD’nin dünyaca ünlü bilim kurumlarından MIT’in akademisyenleri girişimciliği öğretecek. Projede belirlenecek 100 yetenekli genç, eğitim alacak. TTNET, işbirliği yaptığı kurumlara bu gençleri istihdam konusunda tavsiye edecek.

İzmir Üniversitesi Dubai’de tanıtıldı

Erasmus öğrenci ve personel değişiminin yanı sıra staj ve akademisyen değişimi konusunda da hareketli günler yaşayan İzmir Üniversitesi, Dubai’de 2000 yılından bu yana düzenlenen ICEF Dubai Workshop’a katıldı.
Tıp ilk sırada
Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi ve İzmir Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Selim Doğanata, fuarda yaklaşık 100 ajans ile bir araya gelme fırsatı yakaladıklarını dile getirerek “Öncelikle Tıp Fakültesi hakkında bilgi almak istediler. Tıp Fakültesi’nden sonraki tercihleri de genelde Mühendislik Fakültesi oldu” dedi. 30 ülkeden katılımcı üniversitelerin fuarda yer aldığını dile getiren Doğanata, İzmir’in bölge ülkeleri için üniversite eğitiminde önemli bir çekim merkezi olduğunu, ifade etti. n İZMİR Milliyet