Ege Üniversiteden doğal dondurma ve kefir

Üniversiteden doğal dondurma ve kefir

26.07.2018 - 00:16 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi (EÜ) Ziraat Fakültesi bünyesinde doğal ve organik olarak üretilen; kefir, dondurma, keten tohumu, ketencik tohumu, çörek otu yağı, zeytin ve zeytin yağı, yoğurt, peynir, sebze, meyve, reçel, kurutulmuş domates, bal ve konserve gibi pek çok ürün, kampüs içerisindeki Ziraat Fakültesi satış noktalarında halka sunuluyor.

Üniversiteden doğal dondurma ve kefir

Yaz mevsimi ile birlikte en çok ilgiyi ise, Süt Teknolojisi Bölümü İşletmesi’nde Saanen ırkı keçilerin sütü ile üretilen kefir ve dondurma görüyor.

Haberin Devamı

Üretim tesisinde incelemelerde bulunan Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, günümüzde pek çok hastalığın, gıdalarda bulunan çeşitli katkı maddelerinden kaynaklandığını belirtti, “ Ege Üniversitesi olarak katkısız ve doğal üretime teşvik etmek ve bu konuda farkındalık yaratmak için çalışmalarımız devam ediyor. Üniversitemizin hijyenik tesislerinde üretilen ürünlerin fiyatları da gayet uygun. Katkısız ve organik beslenmeye hepimizin hakkı var” diye konuştu.