Ege Üniversitelerden, kardeş okullara bilgi aktarımı

Üniversitelerden, kardeş okullara bilgi aktarımı

18.04.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Üniversiteleri Platformu’nun üçüncü dönem faaliyetleri kapsamında, İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan “Kardeş Okul Projesi” adım adım ilerliyor.

Üniversitelerden, kardeş  okullara bilgi aktarımı

İlk ve ortaöğretim ile üniversiteler arasındaki iletişimi güçlendirmek, eğitim kalitesini artırmak için bilgi ve teknoloji paylaşımının hedeflendiği proje kapsamında; Ege Üniversitesi, Naldöken Muharrem Candaş İlköğretim Okulu’nu; Dokuz Eylül Üniversitesi, Buca Aybers Hikmet Karabacak Lisesi’ni; Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Urla 80. Yıl Gazi İlköğretim Okulu’nu; İzmir Ekonomi Üniversitesi, Salih Dede Lisesi’ni; Yaşar Üniversitesi, Menemen Yahşelli İlköğretim Okulu’nu; İzmir Üniversitesi, Gaziemir Lisesi’ni; Gediz Üniversitesi de Seyrek İlköğretim Okulu’nu ‘kardeş okul’ olarak belirledi.

Bizim Büyük Çaresizliğimiz İzmir’e çare olmaya geldi

Ege Çağ­daş Eği­tim Vak­fı (EÇEV), 61. Ber­lin Film Fes­ti­va­li’nin “Ya­rış­ma” bö­lü­mün­de dün­ya ga­la­sı­nı ya­pan ve 16. Nürn­berg Tür­ki­ye­Al­man­ya Film Fes­ti­va­li’nde “En İyi Film” ve “Si­ne­ma Eleş­tir­men­le­ri” ödül­le­ri­ni ka­za­nan “Bi­zim Bü­yük Ça­re­siz­li­ği­miz” fil­mi­ni, 12 Ni­san’da Ci­ne­bo­nus YKM’de ya­pı­lan Tür­ki­ye ga­la­sıy­la ilk kez İz­mir­li­ler­le bu­luş­tur­du. EÇEV ya­ra­rı­na gös­te­ri­len fil­me il­gi bü­yük ol­du.

Özel Fatih Koleji’nde meslekler tanıtıldı

İzmir Özel Fatih Koleji’nde kariyer günleri düzenlendi. İzmir Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleşen etkinliklerde, öğrencilere ve velilere yönelik seminerler ve meslek tanıtımları gerçekleştirildi. İki gün süren faaliyetler, eğitimci Cihat Şener’in konferansıyla başladı. Öğrencileri rahatlatan ve neden çalışmaları gerektiğini farklı bakış açılarıyla değerlendiren Şener, esprili üslubuyla keyifle dinlendi. Organizasyon kapsamında, mesleklerin tanıtıldığı bir de fuar açıldı. Öğrenciler, seçmeyi düşündükleri meslekler hakkında uzmanlardan bilgi aldı.