Ege Üniversiteli Merve ustaları solladı

Üniversiteli Merve ustaları solladı

24.12.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir Üniversitesi, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü birinci sınıf öğrencisi Merve Alaca’nın Türkiye Aşçılar Federasyonu ve İzmir Aşçılar Derneği öncülüğünde düzenlenen 1. Enternasyonal Ege Yemek Yarışması’nda “Kereviz Yatağında Etli Arapsaçı” yemeği ile ikincilik kazandı.

Üniversiteli Merve ustaları solladı

Öğrencilerinin başarıları ile gururlandıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Kayhan Erciyeş, “Öğrencilerimizin akademik başarıları kadar sosyal alanlardaki bireysel başarıları da göğsümüzü kabartıyor” dedi.
MYO Müdür Yardımcısı, Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü Öğr. Gör. Turgay Bucak eşliğinde Rektör Erciyeş’i ziyaret eden Merve Alaca, İzmir Üniversitesi’nin kendisine verdiği destek için teşekkür etti ve gelecek yarışmalardan yine madalya ile dönmek için hırslandırdığını söyledi.
“İkincilik hedefimi yükseltti”
Yarışmanın kendisine büyük katkıları olduğunu belirten Alaca, “Profesyonel aşçıların yanı sıra aralarında üniversitelerin Aşçılık bölümlerinde eğitim alan öğrencilerin de bulunduğu 90 yarışmacının arasında ikinci olmak hedeflerimi yükseltti” dedi.
Alaca’nın başarısının yanı sıra Bucak da, takımlar kategorisinde jüride yer alan tek akademisyen oldu. Diğer öğrencisi Işıl Dağlıoğlu’nun da “Ekşili Patlıcan” isimli yemeği ile yarıştığını hatırlatan Bucak, her yıl bu gibi organizasyonlarda daha çok öğrenciyle katılacaklarını dile getirdi.

Haberin Devamı

“Kordon özerk olsun”

Kordon İşadamları Derneği ikinci olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa mevcut başkan Ömür Şanlı yeniden seçildi. Genel Kurul’da yapılan seçimlerde tek aday olan Ömür Şanlı güven tazeledi. Üç yıl daha görev yapacak Şanlı ve yönetim kurulu üyeleri Kordon işletmecilerine teşekkür etti. Şanlı, yeni dönümde Kordon’la ilgili projeler üreteceklerini, İzmir’in en gözde eğlence merkezlerinin bulunduğu Kordon’un özerk bölge ilan edilmesini istedi. Şanlı Kordon’u dünyaya açacak bir festival yapma hayalleri olduğunu da açıkladı. Yeni yönetimine Şanlı’nın yanısıra Cavit Doğan, Recep Sarı, Aydın Budak, Toray Altan, Nahit Biçer, Altay Ülker seçildi.
İZMİR DHA

Kontör şantajcılarına karşı broşür

Haberin Devamı

Manisa’da vatandaşları kontör ve telefon dolandırıcılığına karşı uyarmak ve bu konuda bilgilendirmek amacıyla harekete geçen emniyet ekipleri 40 bin bilgilendirme broşürü dağıttı. İl Emniyet Müdürü Yunus Çetin, “Emniyetle ilgili bütün işlemlerinizi 155 Polis İmdat veya en yakın polis birimine başvurarak yapınız. Unutmayınız ki polis, asker, savcı hiçbir kamu görevlisi sizden yaptığı hizmet karşılığında kontör veya para istemez” dedi.
EVREN KASIRGA Manisa DHA