Ege Üniversitemiz kentin başarısı için çalışıyor

Üniversitemiz kentin başarısı için çalışıyor

23.06.2019 - 07:50 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın 30. Olağan Mütevelli Heyet Toplantısı İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Üniversitemiz kentin başarısı için çalışıyor

İzmir Ticaret Odası Eğitim ve Sağlık Vakfı’nın 30. Olağan Mütevelli Heyet Toplantısı İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan vakıf ve İZTO Başkanı Mahmut Özgener, en kıymetli varlıklarının İzmir Ekonomi Üniversitesi olduğunu dile getirdi. Üniversite ve oda işbirliği içerisinde kentin ekonomik, bilimsel ve kültürel ilerleyişine ciddi katkılar yaptıklarını belirten Özgener, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

İki önemli çalışma

“Bu kapsamda iki önemli somut adım attık. Birincisi uluslararası deneyim ve vizyona sahip hocalarımızın önderliğinde Yaratıcı Ekonomi Araştırmaları Merkezi’ni kurmak; ikincisiyse MBA ve finans gibi yüksek lisans derecelerimizin içeriklerini ülkenin en yüksek standartlarına çıkarıp nitelikli iş insanlarının kentimizden kopmadan donanımlarını artırmalarına imkan vermek oldu.”
İzmir Ekonomi Üniversitesi’nde hayata geçirdikleri diğer yenilikleri de anlatan Özgener, “Ortalama yüzde 25 olan bursluluk düzeyimizi yüzde 40’ın üzerine çıkardık. Kontenjalarımızı da artırdık. Böylece daha yüksek puanlı öğrencilerin gelmesinin önünü açtık. Ayrıca, başarılı öğrencilerimizin bursları kesilmeden çift diploma alabilmelerini sağladık” dedi.