Ege Üreticinin yüzü gülüyor

Üreticinin yüzü gülüyor

06.02.2018 - 00:47 | Son Güncellenme:

Geçen yıl çiftçilere 45 milyon liralık destek verdiklerini belirten Denizli Büyükşehir Başkanı Osman Zolan, “Şimdi suyumuzu, toprağımızı koruma zamanı. Desteğimiz sürecek” dedi

Üreticinin yüzü gülüyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, çiftçilerin üretime daha çok katkı sunabilmesi adına geçen yıl 45 milyon lira değerinde yatırım yaptı. Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, vahşi sulamanın önüne geçebilmek adına sulama birliklerine 42 milyon lira değerinde destek verdi. Bunların yanında sulama boruları, mısır silaj makinesi, tohum eleme makinesi, ceviz soyma makinesi, süt soğutma ve su tankı gibi çiftçilerin ihtiyacı olan makinelerle bu destek 45 milyon lirayı buldu.

Haberin Devamı

‘Su kaynakları azalıyor’

Büyükşehir Başkanı Osman Zolan, “Çiftçimizin üretimini artırdık. Sulama birlikleri konusunu önemsiyoruz. Vahşi sulama hâlâ yaygın olarak yapılıyor. Su kaynaklarımız azalıyor. Üreticimiz damlama sulama sistemine geçerse; su kullanımı yüzde 50 oranında azalır” diye konuştu.

225 milyon liralık yatırım geliyor

Denizli’deki sulama birlikleri ile görüştüklerini de belirten Başkan Zolan, şu vurguları yaptı: “Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından damlama sulama sistemi için 250 milyon liralık bir proje yapılmış. Bu proje bedelinin yüzde 10’unun sulama birlikleri tarafından karşılanması lazım ancak birlikler bu paraları veremez. Biz ‘suyumuzu ve toprağımızı korumak için destek veririz’ dedik. Ayrıca 25 milyon lira desteğimizle, kentimize 225 milyon değerinde daha yatırımın gelmesini sağlıyoruz. Desteğimiz sürecek.”