Ege Urla’daki davadan hem beraat hem de ceza çıktı

Urla’daki davadan hem beraat hem de ceza çıktı

14.03.2012 - 02:30 | Son Güncellenme:

Urla davasında mahkeme, Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu ve dört kişiyi meydan ihalesine fesat karıştırmaktan beraat ettirdi; ‘ÇİM’ projesi yüzünden hapisle cezalandırdı

Urla’daki davadan hem beraat hem de ceza çıktı

Urla’da, ‘yolsuzluk’, ‘ihaleye fesat karıştırmak’, ‘suç işlemek için örgüt kurmak’ suçlamalasıyla beş yıldır yargılanan CHP’li Urla Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu, son duruşmada diğer suçlamalardan beraat ederken, Çok Amaçlı İş Merkezi (ÇİM) projesi ihalesine fesat karıştırmak suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Karaosmanolu ile birlikte aynı suçtan Ali Okur, Hasan Ege Tütüncüoğlu, Doğan Şendil ve Hasan Hüseyin Özden de aynı cezaya çarptırıldı.

Davada 28 sanık beraat etti
Son duruşmada mahkeme heyeti yaklaşık 1.5 saat süren yargılama sonunda, Belediye Başkanı Selçuk Karaosmanoğlu’nu ÇİM İhalesi nedeniyle 4 yıl 2’şer ay hapse mahkum ederken ayrıca Başkan Karaosmanoğlu ve Hasan Hüseyin Özden’i görevi kötüye kullanmak suçundan önce 2 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırdı, daha sonra cezalarını 1 yıl 10 ay 15 güne çevirip, erteledi. Mahkeme eski belediye başkan vekili Bülent Nart, Bornova eski Belediye Başkanı Sırrı Aydoğan ve işadamı Nafiz Gönen’in de aralarında bulunduğu diğer 28 sanığın tüm suçlardan beraatine karar vererek, davayı bitirdi.

Haberin Devamı

Suçlamaları kabul etmedi

Diğer suçlama konusu Urla Çok Amaçlı İş Merkezi projesi ve Urla Meydan Projesi’nin ihalesinin ise encümen üyelerinin olduğu yeterlilik komisyonunca gerçekleştirildiğini anlatan Karaosmanoğlu, şöyle devam etti: “Her şey yasalara uygun yapılmıştı. Bu proje ile ilgili yürütmenin durdurulması için dava açıldı. Karar önce bizim lehimize verildi. Projede yapılanların yüzde 21’i müteahhit firmaya, yüzde 79’u ise belediyeye kalıyordu. Nasıl zarara uğrattık anlamadım. Bilirkişi ve müfettişler bize suç yüklemeye çalıştılar. Bana isnat edilen suçlamaları tümüyle reddediyorum.”