Ege ‘Urla Sakız Enginarı’na tescil

‘Urla Sakız Enginarı’na tescil

30.11.2017 - 04:39 | Son Güncellenme:

İzmir Ticaret Borsası (İTB) Başkanı Işınsu Kestelli, ‘Urla sakız enginarı’ coğrafi işaretinin tescili amacıyla Türk Patent ve Marka Kurumuna  yaptıkları başvurunun onaylandığını açıkladı.

‘Urla Sakız Enginarı’na tescil

Borsanın kasım ayı meclis toplantısında konuşan Kestelli, dünya ekonomisinin 2015 yılındaki yüzde 2,7 ve 2016 yılındaki yüzde 2,5’lik büyümeden sonra bu yılı yüzde 3’ün üzerinde bir büyüme ile kapatacağının öngörüldüğünü belirtti.

Haberin Devamı

‘Katma değer yaratacak’

Işınsu Kestelli, “Türk Lirası’nın değer kaybettiğini ve jeopolitik risklerin sürdüğünü görüyoruz. Bu şartlar altında 2018’de Türkiye ekonomisi için sıkılaştırıcı para ve maliye politikalarının geçerli hale geleceğini, iç talepte bir daralma yaşanacağını, büyümenin ihracattan geleceğini öngörmek mümkün” dedi

Kestelli, sözlerini şöyle sürdürdü: “Urla sakız enginarı, Ege pamuğu, Ege inciri ve Ege sultani üzümünden sonra borsamızca alınan dördüncü coğrafi işaret olarak tescil edilmiş oldu. Bu tescilin, sakız enginarının yüzde 21’inin üretildiği Urla, Çeşme ve Karaburun’a büyük katma değer yaratacağına inancımız tam.”

Instagram Yarışması ödülleri

İzmir Ticaret Borsası’nın (İTB) düzenlediği Instagram yarışmasında ‘üzüm fotoğraf’ kategorisinde Hakkı Çılgın (@hakkicilgin), ‘üzüm video’ kategorisinde Ramazan Emiroğlu (@remiroglu), ‘incir fotoğraf’ kategorisinde İsmet Danyeli (@ismetdanyeli) birincilik ödülü aldı. ‘İncir video’ kategorisinde de mansiyon ödülü Anıl Can’ın (@anilcanuguz) oldu.