Ege Urla’yı anlattı

Urla’yı anlattı

08.10.2019 - 02:27 | Son Güncellenme:

Ardahan’da Kültür-Sanat Günleri’ne katılan Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz, “Kentte sanatı yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak için birçok etkinlik düzenliyoruz” dedi

Urla’yı anlattı

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz 3-6 Ekim günleri arasında Ardahan Belediyesi’nin düzenlediği Kültür-Sanat Günleri’ne katıldı, ilçenin güzelliklerini anlattı.

Haberin Devamı

Ekonomik kazanç sağlandı

Urla’nın köklü bir tarihi olduğunu söyleyen Başkan Oğuz, “2600 yıla dayanan kültürel bir mirasa sahip olduğumuz Bağbozumu Şenliğimiz var. Atalarımızdan aldığımız bu kültürel mirası çocuklarımıza aktarmaya devam ediyoruz. Yine bu kapsamda 5. Uluslararası Urla Enginar Festivalimizi gerçekleştirdik. Urla’nın tescilli sakız enginarını tüketiciyle doğrudan buluşturduk. Hem çiftçi, hem esnaf hem de halkımız büyük ekonomik kazanç sağladı” diye konuştu. Sanata ve sanatçıya her zaman önem verdiklerini, kentte sanatı yaşatmak için birçok çalışmalar düzenlediklerini sözlerine ekleyen Başkan Oğuz, şunları söyledi:

Sanata kesintisiz destek

 “Necati Cumalı, Tanju Okan, Yorgo Seferis, Neyzen Tevfik gibi Türk edebiyatının ve müziğinin önemli isimleri de Urla’da yaşamış. Bizlerde onların anılarını yaşatmak için çeşitli etkinlikler düzenliyor, gelecek neslimizi edebiyat ve müzikle buluşturuyoruz. ‘Çocuk Tiyatrosu’ ve ‘Gençlik Tiyatrosu’ kurarak Urlalı gençlerimizi ve çocuklarımızı tiyatroya teşvik ettik. Konservatuvarda 23 ayrı dersle ücretsiz olarak eğitimler veriyoruz.”